Demece onay Zapsu'dan geldi

MALE (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara yol açan türban demecine Erdoğan'ın dış politika danışmanlarından Cüneyt Zapsu'nun onay verdiği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan yaşanan kriz üzerine Japonya'da bulunan Zapsu'dan demeç ile ilgili bilgi istedi. Erdoğan'a mail atan Zapsu'nun "Davos'daki Türk yemeğinde yanınızda oturan Alman gazeteciyle sohbet ettiniz. Kendisi bana yaptığınız sohbeti mail atınca ben de sizin söylediğinizi düşünerek onay verdim. Ortada bir redaksiyon ve algılama hatası var" dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ın, türban ile ilgili yalanladığı demecini Davos'daki Türk yemeğinde aynı masada oturduğu Alman gazeteciye verdiği bildirildi. Erdoğan'ın söyleşiyi haber haline getirmek isteyen Alman Welt Am Sontag gazetesi muhabirine "Cüneyt Zapsu ile konuşup mailleşin" dediği ifade edildi. Alman gazetecinin daha sonra Zapsu'ya yaptığı söyleşiyi mail attığı, Zapsu'nun da söz konusu demece onay verdiği ortaya çıktı. Erdoğan tartışmalara yol açan türban demeci ile ilgili krizi çözmek için dün Zapsu'dan bilgi istedi. Japonya'da bulunan Zapsu, Erdoğan'a mail atarak demecin kendisine mail atıldığını, kendisinin de Başbakan'ın söylediğini düşünerek onay verdiğini kaydetti.

Başbakanlık tartışmalara yol açan demeçte özellikle iki noktada karşı çıkıyor. Başbakan'ın 'başörtüsü ile ilgili çalışma yapıyoruz' diye bir ifade kullanmadığını belirten Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre Erdoğan, Alman gazeteciye "Bu yasağı kaldırmak için çalışma yaparız ama bu konuda toplumsal mutabakat lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kızlarının türban takması konusunda 'moda olsun diye takıyorlar' yönündeki sözleri Başbakanlık tarafından yalanlandı. Erdoğan'ın söz konusu söyleşide "Kızlarım kendini şık buluyor. Bu yüzden takıyor" şeklinde konuştuğu ifade edildi. Başbakanlık ortaya çıkan krizin algılama ve redaksiyon hatasından meydana geldiğini savunuyor.

Reklam
Reklam