Demet Akalın'a takipsizlik

Şarkıcı Demet Akalın’ın Twitter hesabından iş adamı Okan Kurt ile imam nikahı kıydığını yazması üzerine...

Şarkıcı Demet Akalın’ın Twitter hesabından iş adamı Okan Kurt ile imam nikahı kıydığını yazması üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, suçun unsurlarının oluşmadığını ve nikah kıyıldığının ispatlanamadığını belirtti.
Twitter hesabından iş adamı Okan Kurt ile imam nikahı kıydığını duyuran Demet Akalın hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Bunun üzerine yazılı bir açıklama yapan Akalın’ın avukatı Mahir Işıkay ise, “Müvekkilimin uzun süredir birlikte olduğu işadamı sayın Okan Kurt ile imam nikahı yaptığı beyanları amacını aşan sözlerden ibaret olup gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkilim ile sayın Okan Kurt arasında asla böyle bir nikah işlemi gerçekleşmemiştir. Müvekkilim ile sayın Okan Kurt kendi aralarında söz kestiklerini ve ileride birbirlerini eş olarak görmek istediklerini her ortamda beyan etmektedirler. Ancak müvekkilimin anılan sözleri kastını aşmış ve ne yazık ki yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir.” demişti.
Savcılık, Akalın’ın imam nikahı ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Akalın ile sevgili Okan Kurt’un imam nikahı kıydığının ispat edilemediğini belirten savcılık, suçun unsurlarının oluşmadığını belirtti ve takipsizlik kararı verdi.
TCK'nın 230-5. maddesinde aralarında evlenme olmaksızın evlenmek için dinsel tören yaptıranlar hakkında 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz