Demet Akalın'dan dünya çapında başarı

Pop müziğin kraliçesi Demet Akal'ın sosyal medya düşkünlüğü, dünya çapında da tanınmasını sağladı. Demet Akalın, sosyal medyayı en iyi kullanan ünlüler arasından 56. sıraya yerleşti.

Polemiklerin kraliçesi Demet Akalın, Türkiye'den sonra dünyanın gündemine de bomba gibi düşt. Sosyal medyayı en iyi kullanan hatta bunu ticarete dökerek yaptığı paylaşımlardan para kazanan Demet Akalın, twitter'da fenomen oldu. 4 milyon 812 bin 483 takipçisi olan ünlü yıldız, twitter'ı dünya çapında en etkili kullanan 100 kadın listesinde dereceye girdi. The Huffington Post'un yayınladığı listede Türkiye'den sadece Demet Akalın yer alıyordu.

PEK ŞOK DÜNYA YILDIZINI GEÇTİ

Sosyal medyadaki sadece takipçi sayısının değil, paylaşımların etkisinin de göz önüne alındığı anket sonucunda Demet Akalın, dünyaca ünlü birçok yıldızı da geçmeyi başardı. Ünlü yıldız, Ciara, Victoria Beckham, Ellysa gibi dünyaca ünlü isimleri geride bırakarak 53. sırada ülkemizi temsil ediyor.Sıralamada birinci sırayı Britney Spears alırken ikinciliği Ariana Grande kaptı. Lady Gaga 7. sırada yer alırken, Shakira da listenin 20. sırasında kendisine yer bulabildi.

  1. DEMET AKALIN KİMDİR?

1972 doğumlu olan Demet Akalın, ilk ve lise öğrenimini Gölcük'te tamamlamıştır. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başlayan güzel yıldız, 1996-2004 yılları sevilen albümler ve hitler çıkarmıştır. Kısa sürede müzik dünyasının çok konuşulan isimlerinden olan Demet Akalın, 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü almıştır. 2006 yılında Kusursuz 19 albümünü çıkardı. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül almayı başarmıştır. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin sahibi olmuştur. Türkçe Top 20 listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, 2006 yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı olmuştur. 2013'te Türkiye Müzik Ödülleri'nde Türkan şarkısıyla "En İyi Şarkı" ödülünü almıştır. 23 Nisan 2012'de Okan Kurt ile 3. evliliğini yapan Demet Akalın, 2014 yılında Hira adında bir kız çocuğu doğurmuştur.

Anahtar Kelimeler: