Demet Akalın'dan olay yaratan 'Sezenli Yıllar' paylaşımı

Demet Akalın, sanat hayatında 40. yılını kutlayan Sezen Aksu'ya Instagram hesabından mesaj yolladı. Demet Akalın'ın "Sezenli Yıllar" paylaşımı çok kısa sürede beğeni rekoru kırdı.

Sezen Aksu, 13 Haziran 2015 itibariyle yeni yaşına girdi, başarılı sanatçı Demet Akalın, Minik Serçe'nin doğum gününü Instagram hesabından kutladı. Demet Akalın mesajında "Aşksın sen, acılarımız, hüzünlerimiz, hep sen varsın, tuttuğumuz şarkılar. İyi ki doğdun, iyi ki tanıdım seni, iyi ki o güzel kalbinden yer açtın bana. Seni çok seviyorum; gençliğim, anneliğim,kraliçem, vazgeçilmezim... İyi ki varsın, iyi ki bizim Aksu'muzsun, iyi ki doğdun!" ifadelerini kullandı.

SANAT HAYATINDA 40 YIL

Yeni albümünde, Sezen Aksu'nun da bir şarkısına yer veren Demet Akalın, bu notu 14 Temmuz Salı akşamı sanat hayatında 40. yılını kutlayacak Sezen Aksu'nun "Sezenli Yıllar posteriyle yayınlandı. Demet Akalın'ın Sezen Aksu paylaşımı kısa sürede beğenir rekoru kırdı.

SEZEN AKSU KİMDİR?

13 Temmuz 1954'te doğan Sezen Aksu'nun müzik kariyeri 1970 yılında katıldığı Hafta Sonu dergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başlamıştır. 1975 yılında, Sezen Seley adıyla, ilk 45'liği Haydi Şansım'ı çıkaran Sezen Aksu, üçüncü 45'liği Olmaz Olsun ile bir numaraya yükselmeyi başarmıştır. Sezen Aksu'nun 1979 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Minik Serçe" filminde rol alması, ünlü sanatçıya "Minik Serçe", unvanını kazandırmıştır. 1991 yılında yayınlanan "Gülümse" albümü Türk müzik tarihinde en fazla satan Türkçe albümlerden biri olmuştur.

DEMET AKALIN KİMDİR?

1972 doğumlu olan Demet Akalın, ilk ve lise öğrenimini Gölcük'te tamamlamıştır. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başlayan güzel yıldız, 1996-2004 yılları sevilen albümler ve hitler çıkarmıştır. Kısa sürede müzik dünyasının çok konuşulan isimlerinden olan Demet Akalın, 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü almıştır. 2006 yılında Kusursuz 19 albümünü çıkardı. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül almayı başarmıştır. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin sahibi olmuştur. Türkçe Top 20 listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, 2006 yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı olmuştur. 2013'te Türkiye Müzik Ödülleri'nde Türkan şarkısıyla "En İyi Şarkı" ödülünü almıştır. 23 Nisan 2012'de Okan Kurt ile 3. evliliğini yapan Demet Akalın, 2014 yılında Hira adında bir kız çocuğu doğurmuştur.

Anahtar Kelimeler: