Demir ; Bu alışkanlıktan vaz geçin

Dün Fırat Üniversitesinde görevini yapmaya çalışan bayan basın mensuplarına coplarla saldıran özel güvenlikçileri kınadı.

Dün Fırat Üniversitesinde görevini yapmaya çalışan bayan basın mensuplarına coplarla saldıran özel güvenlikçilerin saldırılarını kınayan bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Oğuzhan DEMİR konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer veridi; Dün aksam Fırat üniversitesi yerleşkesi içerisinde düzenlenen mezuniyet töreni sırasında yaşanan basın mensuplarına yönelik saldırı tüm Elazığ kamuoyu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Her zaman büyük bir fedakarlıkla çalışarak halkla temiz bilgiyi ulaştırmaya çalışan basın çalışanları bu tür saldırıları hak etmemektir..

Reklam
Reklam

Çağımızda böyle saldırılara şahit olmak büyük utanç vesilesidir. Bunlar, uygar ülkelerin kabul ettiği en önemli demokratik değerler arasında olan basın özgürlüğüne ağır saldırıdır. Rektörlük yönetiminin göreve geldiği günden itibaren bu ve benzeri olayları sıklıkla yaşamaktayız. Yaşanan olumsuz her durumun sorumlusu olarak medyayı görme alışkanlığında olan bu yönetim bu alışkanlıktan vazgeçmelidir.

Ayrıca, bir bölüm güvenlikçi olduklarını iddia eden kişiler, kendilerine sürekli öfkeli olma ve saldırganlıkta bulunma hakkının verildiğini sanıyorlar. Bu bazen gazetecilere, öğrencilere bazen de vatandaşa yönelik olabiliyor. Bugüne kadar üniversite yönetiminin göz yuman tavırları, bu kişileri hiçbir kural ve düzen tanımaz hale getirdi.

Bu gelişmelerle ilgili üniversite yönetiminin nasıl bir tavır sergileyeceğini merakla bekliyoruz. İddia edildiği gibi olayların arkasında üniversite yönetimi var mıdır yok mudur? Bu konunun da açıklığa kavuşmasını acilen bekliyoruz.

Bu saldırıyı esefle kınadığımızı bir kez daha tekrarlıyor ve böyle zihniyetlerin her zaman karşısında olacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Saldırının sorumluların bir an önce Adalete hesap vermelerini bekliyoruz. Yaralı gazetecilere de acil şifalar diliyoruz.

Reklam
Reklam

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: