DEMİRBAĞ gündemi değerlendirdi

Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı tarafından yürütülen halk günleri toplantılarının bugünkü vekili Zülfü Demirbağ oldu.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, Elazığ’da Doğukent Mahallesinde yapılması planlanan Bölge Hastanesi projesinde pazarlık sürecinin tamamlandığını söyledi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, Elazığ’da Doğukent Mahallesinde yapılması planlanan Bölge Hastanesi projesinde pazarlık sürecinin tamamlandığını, taraflar arasında protokolün imzalanmasının ardından inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

DEMİRBAĞ, Vekil-Halk Buluşması kapsamında Ak Parti İl binasında yaptığı açıklamada, kamu özel ortaklığı yoluyla yapılacak bölge hastanesinde pazarlık sürecinin tamamlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Sürecin bu kadar uzamasının nedenlerini anlatan DEMİRBAĞ, şöyle konuştu: “Bölge hastanesinin ihale şekli diğer devlet ihalelerinden farklıdır. Bölge hastanesi Kamu-özel ortaklığı yoluyla yapılacak. Burayı alacak olan müteahhit kurum inşaatı bitirdikten sonra burayı devlete kiraya verecek ve 25 yıl süre ile o kira bedeli üzerinden sağlık bakanlığı orada insanımıza hizmet verecek. Bura üzerinde pazarlıklar sürerken yıllık 5 milyon TL fark ediyordu. Bunu 25 yılla çarptığınız zaman 125 milyon TL gibi bir rakam ediyor. Sürecin bu kadar uzamasının sebebi buydu. Bütün bu konularda en son pazarlık bitti. Şayet bu pazarlık yapılmamış olsaydı 125 milyon TL avantadan müteahhit firmaya verilmiş olacaktı. Bunun karşılığı nedir, 500 kişinin bin lira gibi bir ücretle kadrolu olarak 25 yıl çalıştırılıp emekli edilmesi demektir. Biz bu kadar zengin değiliz, bir çırpıda kalkıp da müteahhit firmaya verelim. Elbette ki devlet bunun pazarlığını yapacak. Onun için süreç uzadı. Şuanda pazarlık bitti. Bu aşamada protokol imzalanacak daha sonrada yüksek planlama kuruluna gidecek, orada da onaylandıktan sonra inşaatına başlanacak”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: