Demirbaş'tan arıtma açıklaması

Akbük Belediye Meclisi Üyesi Demirbaş, Arıtma Tesisi ile ilgili gazetelere verilen demeçlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Son günlerde bazı yerel gazetelerde konu edilen Akbük Arıtma Tesisi ile ilgili verilen demeçlerin, gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Akbük Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Demirbaş, Akbük Arıtma Tesisi ile ilgili gazetelere verilen demeçlerin gerçeği yansıtmadığını ve abartılarla saptırılarak halk arasında huzursuzluk, tedirginlik yaratıldığını ifade ederek, “Son zamanlarda Akbük arıtma tesisi ile ilgili çıkan haberler, rahatsızlık verecek boyutlara gelerek, vatandaşı da fuzuli yere tedirgin etmektedir. Akbük’te ki geçici arıtma ve sivrisinekle mücadele konusunda gazetelere verilen demeçler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Akbük Belediye Başkanlığının ve Belediye Meclisinin kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde Akbük’ün sorunlarını tespit ettiğini ve imkanlar ölçüsünde çözümlerini, önceliklerine göre yapmaya çalıştığını dile getiren Demirbaş, “Kalıcı kanalizasyon ve arıtma şebekesi yapılana kadar bu yönetim yirmi yıldır yapılamayan arıtma tesisini iki yılda uygun yer bularak yapmış ve faaliyete geçirmiştir. Çıkan arıtılmış su uzmanlarca hesaplanarak, ihtiyaç duyulduğunda ek üniteler eklemek suretiyle kapasitesi arttırılabilecek konumdadır. Herhangi bir arıza yapması durumunda ise yedek motorlar anında devreye sokularak, olumsuzluklar önlenebilecek yapıdadır. Belirli aralıklarla tahlil edilen arıtma suyu, tesis çevresindeki park alanlarında ve yol boyuna dikilen ağaçların sulanmasında kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz