Demirçalı, Bakan Ala’ya Elazığ’ın Kapalı Yollarını sordu

Ali Demirçalı,İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Elazığ’da kış koşulları nedeniyle alınan önlemleri sordu.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, ağır kış koşullarından Elazığ’da alınan önlemleri İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu : “Elazığ’ın kış şartlarından etkilenmemesi adına ne gibi önlemler alınmıştır?”

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, ağır kış koşullarından en çok etkilenen illerin başında Elazığ’ın geldiğini ifade etti ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Elazığ’da kış koşulları nedeniyle alınan önlemleri sordu.

Demirçalı, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada son yılların en ağır kış aylarının yaşandığını belirterek, “Kış mevsimi Elazığ'ın da içinde bulunduğu doğu coğrafyasında çok daha ağır koşullarda hissedilmektedir. Kapanan yollar nedeniyle köy okulları tatil edilmekte, zaman zaman köylerle iletişim kesilmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Demirçalı, TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması nedeniyle verdiği soru önergesinde, yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

“1-Elazığ ilimizde kar nedeni ile kaç köye ulaşım kapanmıştır?

2-Elazığ ilimize bağlı köylere giden yollara ulaşımı sağlayabilmek adına yeterli sayıda ekip görevlendirilmiş midir? Bu ekiplerin sayısı kaçtır?

3-Kar nedeni ile kara yolu ulaşımına kapanan köylerden hasta nakli yapılabilmekte midir?

4-Hasta nakilleri ve acil durumlarda kullanılmak üzere kaç tane ambulans helikopter hazır tutulmaktadır?

5-İçme suyu şebekelerinin donması nedeniyle köylerde yaşanan içme suyu sıkıntısı nasıl giderilmektedir?

6-Tarım ve hayvancılığın ana geçim kaynağı olduğu Elazığ ilimizde çiftçilerimizin kış şartlarından etkilenmemesi adına ne gibi önlemler alınmıştır?

7-Ağır kış şartlarından etkilenen yurttaşlarımıza AFAD tarafından sağlanan yardımlar nelerdir?”

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: