Demirçalı’dan Bakan Eker’e 3 Gün Hastalığına 5 Soru

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den hayvanlarda büyük telefe...

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den hayvanlarda büyük telefe yol açan, halk arasında bilinen ismiyle 3 gün hastalığının verdiği zararı ve alınan önlemleri sordu.

CHP Milletvekili Demirçalı, TBMM Başkanlığı’na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiyle verdiği soru önergesinde, ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin durumunun her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Demirçalı, “Sorunların en başında da salgın hastalıklar yer almaktadır. Ülkemiz, ulusal gelirlerine büyük ölçüde katkısı bulunan hayvancılık, aynı zamanda halkımızın geçim ve beslenme kaynağıdır. Adana’da, büyükbaş hayvanlarda sıkça görülmeye başlayan 3 gün hastalılığı, milyarlarca lira ekonomik kayıp meydana getirmektedir. Bu hastalık nedeniyle hem bölgemiz hem de yetiştiricilerimiz büyük zarar görmektedir. Hastalık sebebiyle, yüksek ateş, gebe hayvanlarda ölümlerin yanı sıra yavru atma da görülmeye başlamıştır. Süt verimi devamlı düşmektedir. Bu hastalık için geliştirilmiş herhangi bir aşının olmaması da üreticiyi zor duruma düşürmektedir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: