‘Demirçelik’ Malatya’da eridi

Yeni Malatyaspor, İskenderun Demirçelik Spor karşılaşmasının ikinci yarısında deyim yerinde ise aslan kesildi.

Geçtiğimiz haftalarda aldığı sonuçlar sonrasında eleştiri oklarını üzerine çeken ve önceki gün de Gürses Kılıç’ın istifası ile sarsılan Yeni Malatyaspor, İskenderun Demirçelik Spor karşılaşmasının ikinci yarısında deyim yerinde ise aslan kesildi. İlk yarıyı 0-1 mağlup kapatan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda bulduğu 4 golle farklı galip gelmesini bildi. Hakan Çalışkan yönetiminde sahaya çıkan Yeni Malatyaspor’un gollerini Eren (2) ve Mustafa Cevahir kaydederken, İskenderun Demirçelikspor’da Eren maçın uzatma dakikalarında topu kendi ağlarına bıraktı. İlk yarıda Yeni Malatyaspor’un ağlarla buluşan bir topu ise hakem tarafından ofsayt gerekçesi ile sayılmadı. Yeni Malatyaspor bu sonuçla rahat bir nefes alırken, hem takım içerisindeki motivasyonun sağlanması yönünden, hem taraftarların gönlünü alma anlamında hem de puan cetvelinde çok iyi bir yere gelmesi nedeni ile önemli bir galibiyet almış oldu.

Reklam
Reklam

Rahatlatan galibiyet

Yeni Malatyaspor kendi evinde İskenderun Demirçelikspor’u misafir etti. Maçın ilk yarısını hem geride hem de moral bozukluğu ile tamamlayan Yeni Malatyaspor’un ikinci yarıda bulduğu gollerle galip gelmesi her açıdan Yeni Malatyaspor’u rahatlattı.

Aldığı beraberlikler nedeni ile galibiyete hasret kalan Yeni Malatyaspor’un son günlerde geçirdiği bunalımlı hava yerini dünkü galibiyet sonrasında sevince bıraktı. Taraftarların, yönetimin ve Malatya kamuoyunun eleştiri oklarının üzerine çevrildiği Yeni Malatyaspor, evinde herkese farklı bir galibiyet armağan etti.

İLK YARI MORALLER BOZULDU

Yeni Malatyaspor, maçın ilk yarısında çok agresif ve moralsiz bir futbol ortaya koyduktan sonra kalesinde de golü gördü. Atılan pasların yerini bulmaması, istenilen futbolun da ortaya konulamaması nedeni ile zor anlar yaşayan ve oyuncuların morallerinin bir hayli bozuk olduğu görülen Yeni Malatyaspor, soyunma odasına bu havada gitti. Ancak maçın ikinci yarısında sahada çok farklı ve istekli bir Yeni Malatyaspor vardı.

Reklam
Reklam

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

İkinci yarının başlangıcından itibaren rakibine baskı kuran Yeni Malatyaspor, aradığı golü buldu ve özlenen futbolu sahaya yansıtmaya başladı. Dakikalar 50’yi gösterdiği anda Yeni Malatyaspor aradığı golü buldu. Orta sahada topu kazanan Yeni Malatyasporlu futbolcular 61 numaralı Mustafa Cevahir ile topu buluşturdu. Mustafa Cevahir yaklaşık 35 metreden ayağına gelen topu bekletmeden kaleye yolladı. Kalecinin solundan ağlarla buluşan gol ile İnönü Stadyumu tam anlamı ile karnaval havasına büründü. Bu gol sonrasında İskenderun Demirçelikspor’un direnci de kırılmış oldu. Yeni Malatyaspor 55, 90+2 ve 90+4’te bulduğu gollerle hanesine 3 puanı yazdırdı.

“OYUNCULAR KİMLİKLERİNİ BULDU”

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Yeni Malatyaspor Antrenörü Hakan Çalışkan, “Yeni hoca gelene kadar göreve kabul ettik” diyerek, maçı şöyle yorumladı: “Hedefe oynayacaksanız içerideki maçları kazanmak zorundasınız. Rakip takıma kendinizi hissettirmeniz lazım. Özellikle ikinci yarıda güzel oyunla galip gelmesini bildik. Golleri buldukça, futbolcular daha istekli oynamaya başladılar. Takım olduklarını, oyuncu kimlikleri olduğunu ortaya çıkardılar. Yeni Malatyaspor kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Çok iyi mücadele ettiler. Ben ise sadece onlara ağabeylik yaptım” dedi. İskenderun Demirçelikspor teknik direktörü Vehbi Haluk Bulgurlu, genç oyunculardan kurulu olan takımlarının ilk yarıda iyi olmasına rağmen ikinci yarıda gol filelerinde görünce bocalama başladığını ifade edip, “Neticede hedefi olan bir takımla karşılaştık. Zaman zaman öne geçtik, ama gol yollarında başarılı olamadık” şeklinde” konuştu. N Bu arada, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu ise, yeni teknik direktörü kısa sürede getireceklerini ifade edip, “Yönetim kurulu olarak bir karara varacağız” dedi.

Reklam
Reklam

MAÇTAN NOTLAR

2. DAKİKA: Mustafa Cevahir’in ceza sahası dışından kullandığı serbest atış auta gitti.

9. DAKİKA: İskenderun Demirçelikspor ceza sahası önünde topla buluşan Cihan Yeşilırmak’ın şutu zayıf kalınca, kaleci topu kontrol etmekte zorlanmadı.

13. DAKİKA. Golll…İskenderun Demirçelik Spor bu dakikada tehlikeli bir atak geliştirdi. Yeni Malatyaspor ceza sahasının önüne kadar gelen 6 numaralı Halil İbrahim Can sağ çaprazdan sert bir vuruş yaptı. Kaleci Ziya topa uzandı ancak, topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi. 0-1

16. DAKİKA: Yeni Malatyaspor’lu oyuncu Halil Zeybek, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yüzüne aldığı darbe ile yerde kaldı. Hakem hemen sağlık görevlilerini oyun alanına davet etti ve oyuncunun ilk tedavisi burada yapıldı. Daha sarma sahaya çağrılan sedye ile ambulansa götürülen tecrübeli oyuncu burada 4 dakika boyunca tedavi gördükten sonra tekrar oyun alanına döndü.

30. DAKİKA: Ceza sahasına yapılan ortaya çok iyi yükselen Eren Görür’ün kafa vuruşu autla sonuçlandı.

Reklam
Reklam

45. DAKİKA: bu dakikada Yeni Malatyaspor’un bulduğu gol hakem tarafından ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı. Sedat’ın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Eren Görür topu ağlarla buluşturdu.

İKİNCİ YARI

50. DAKİKA: ikinci yarıya hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, İskenderun kalesini abluka altına aldı. Rakip sahada top çeviren Yeni Malatyasporlu oyuncular topu takım arkadaşları Mustafa Cevahir’in önüne bıraktı. Cevahir ayağına gelen topu hiç beklemeden yaklaşık 35 metreden çok sert bir vuruş yaptı. Kaleye yönelen topa müdahale etmeye çalışan kaleci Ceyhun’un çabaları sonuç vermeyince skor eşitlendi. 1-1

55. DAKİKA: Sağdan yapılan ortada çok iyi yükselen Eren’in vuruşu ağlarla buluştu. 2-0

90+2. DAKİKA: Yeni Malatyaspor maçın bitmesine dakikalar kala rahatlatan golü buldu. Oyuna sonradan giren Türker’in ceza sahasına yaptığı ortaya ters bir vuruş yapan İskenderun Demirçeliksporlu oyuncu Eren, takım arkadaşı kaleci Ceyhun’u kontrpiyede bırakarak topun ağlara gitmesine neden oldu. 3-1

90+4. DAKİKA: Yeni Malatyaspor maçın son anlarında bile ataklarını durdurmadı. Orta sahada topla buluşan Eren Görür uzun süre topu sürerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağının üstü ile topa dokunan Eren Yeni Malatyaspor’un 4. golünü kaydederek skoru belirledi.

Reklam
Reklam

DEVRE ARASINDA YAŞANANLAR

İlk yarıda istediğini bulamayan ve moral bozukluğu içerisinde soyunma odasına giden Yeni Malatyaspor’un ikinci yarıya hızlı ve moralli başlamasının soyunma odasında yaşanan duygusal anlardan ileri geldiği öğrenildi. Takımın gidişatından memnun olmayan oyuncuları soyunma odasında bir araya geldiklerini ifade eden futbolcu Sedat; “Odada duygusal bir ortam oluştu. Arkadaşlarla konuştuk. Malatya taraftarının, kamuoyunun ve yönetimin bunu hak etmediğinde hem fikir olduk. İkinci yarı elimizden geleni yapmamız gerektiğini ve kendimizi affettirmemiz gerektiğini söyledik. Bunu da başardık. Bu saatten sonra Yeni Malatyaspor çok daha iyi bir yere gelecektir” dedi. Haber-Foto: Gürhan selan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: