Demirci Şehidini Uğurluyor

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Oğul köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola...

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Oğul köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın patlatılmasıyla şehit düşen 4 askerden biri, bugün memleketi Manisa’nın Demirci ilçesinde toprağa veriliyor.

26 yaşındaki İstihkam uzman çavuş şehit Hikmet Güler’in naaşı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’da yapılan törenin ardından memleketine uğurlanıyor. Demirci ilçesine bağlı Borlu beldesinde günün erken saatlerinden itibaren yapılan hazırlıkların yanı sıra yakın köy, ilçe ve illerden gelen 5 bine yakın vatandaş cenaze törenine katılmak için Borlu beldesindeki açık pazar yerinde toplandı. Açılan dev Türk bayraklarıyla Borlu beldesinin ana caddesinde slogan atarak acılarını sloganlara taşıdılar. Tekbir ve sloganlar eşliğinde toplanan kalabalık “Şehidim hakkını helal et bize, Şehitlik yolunda omuz omuza, Kahrolsun PKK, Askere uzanan eller kırılsın, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Hepimiz Mehmed'iz hepimiz Hikmet'iz" sloganları attı.

Reklam
Reklam

Törenin başlamasına çok az bir süre kala Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz,MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TARİŞ eski genel müdürü Naci Akın katıldı.

Tören için Borlu beldesine gelen tören mangası tören alanına geçişte alanda bulunan kalabalıkça uzun süre alkışlandı. Bu sırada törene katılan kadınların arasında bulunan bir kadın “yeter artık analar ağlamasın, başımızda hükümet edenler bu işe çare bulsun, bulamıyorlarsa istifa edip gitsinler, bunların hakkından gelecekler gelsin. Yüreğim acıyor, PKK'nın Allah belasını versin “ dedi.

Tören alanında bulunan sağlık ekiplerinin işi oldukça zor oldu. Şehit ailesi ve yakınlarının tabutun tören alanına gelmesiyle birlikte tabuta koşmaları ve bu sırada şehidin eşinin feryatları yürekleri dağladı. Şehidin eşi Dilek Güler ”Hikmet’im niye bu tabutla geldin, hani memleketimize izinde arabamızla gelecektik “ demesi orada bulunan kadın erkek herkesi ağlattı.

Reklam
Reklam

Borlu Sadıkoğlu Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından imam cemaatten helallik istedi. Kalabalık gür bir sesle ‘helal olsun’ dedi. Mikrofona gelen şehidin babası Muammer Güler ise ‘evladıma hakkımı helal ediyorum, mekânı cennet olsun’deyince cemaat tarafından uzun süre alkışlandı. Tören yürüyüşü ile askerlerin omuzlarında taşınan tabut Borlu beldesinin çıkışından itibaren cenaze arabasına nakledilerek şehidin köyü Yumuklara hareket edildi. Köyde omuzlarda taşınan tabut Yumuklar köy mezarlığında ailesinin isteği ile ayrılan ve düzenlenen ebedi istiratgâhında toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: