Demirci'de Ece Sultan Hıdrellez Şenlikleri Yapıldı

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Durhasan beldesinde Ece Sultan Hıdrellez Şenlikleri düzenlendi. Şenliklere AK Parti Manisa...

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Durhasan beldesinde Ece Sultan Hıdrellez Şenlikleri düzenlendi. Şenliklere AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı İhsan Temel, çevre ilçe, belde ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Başkan Akın, açılışta yaptığı konuşmada, "Ece Sultan'ın 1300 yıllarında bu topraklarda yaşadığı bilinmektedir. Kabri başında yıllardır bu şenlikler yapılır. Son yıllarda daha geniş ve kapsamlı bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Katılım her yıl katlanarak artmaktadır. Binlerce vatandaşı burada buluşturarak hem baharın gelişini hem de insanların birbiriyle tanışıp kaynaşmasını sağlıyoruz. Emeği geçen köy halkımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Yurttaş ise, "Bin Günde Bin Gölet projesi kapsamında Demirci'ye iki gölet yapılacak. Durhasan'a yapılması planlanan gölet, mayıs ayında ihaleye çıkarılacak ve yaklaşık bin 500 hektarlık alan suyla buluşacak. Bardakçı Göleti'nin inşaatı da önümüzdeki günlerde başlayacak." şeklinde konuştu. Kaymakam Sezgin de şenliklerde katkısı olan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kur'ân ve Mevlid okunmasının ardından yemek ikram edildi. Misafirler arasında olan ve Demirci'ye hafta sonu tatili için gelen Uşak Üftade Koleji öğrencisi Kenyalı Abdülmacid Hassan, keşkeğe hayran kaldı. Abdülmacit, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz