Demir'den Yanılmaz'a Cevap!

MHP Elazığ il Başkanı Demir, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın MHP ile ilgili iddialarına yönelik bir basın açıklaması düzenledi.

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın, partilerine yönelik olarak yaptığı bir takım iddialarına cevap verdi.

MHP İl Başkanı Demir basın açıklaması düzenleme sebeplerini şu sözlerle açıkladı: "2 Eylül 2014 günü toplanan Elazığ Belediye Meclis toplantısında, MHP grubu adına söz alan meclis üyemiz ve 2 dönem Elazığ belediye başkanlığı yapmış Behçet Susmaz bey’in 5 yıllık stratejik plan yapılırken MHP’nin paydaş olarak kabul edilmeyişiyle alakalı sorusuna, Belediye başkanının verdiği cevap üzerine bu basın toplantısını düzenlemek durumunda kaldık"

Reklam
Reklam

Oğuzhan Demir, MHP il başkanı olarak Elazığ belediyesi tarafından 2 kez arandıklarını ilk olarak Belediye’den “Hayırlı olsun” ziyareti için istenilen randevu ile alakalı bilgilendirme amaçlı arandıklarını, ikinci olarak ise, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı tarafından belediyenin düzenlediği iftar yemeği davetiyle ilgili arandıklarını ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ'A SESLENİYORUM

Son olarak Belediye Başkanı Yanılmaz'a seslenen Demir; "Her iki konuda da İl Başkanı olarak cevap vermiş ve hayırlı olsun ziyaretinize gelmiş, verdiğiniz iftar yemeğine de katılmıştık.

Şimdi, size arandığımız ile ilgili bilgi veren personeliniz ya tarafınızı yanlış bilgilendirmiş ya da siz durumu kurtarmak için MHP İl Başkanlığı’na asılı olmayan bir şeyi isnat etmişsiniz.

Her iki halde de kusurunu bize yıkmak istemeniz siyasi etikle bağdaşmamaktadır.

Sizi ziyaretimizde de beyan ettiğimiz gibi Elazığ’ın menfaatine olan her projede parti farkı gözetmeksizin destek vereceğimizi ifade etmiştik.

Hem partimize hem de MHP’li Meclis Üyelerini itham etmeniz pek de ahlaki değildir.

Reklam
Reklam

Bizden Elazığ’ın menfaatleri ile alakalı randevu isteyip de alamayan ne bir şahıs ne de bir kurumun temsilcileri bulunmamaktadır.

Bizi bu şekilde itham eden Belediye Başkanı Yanılmaz, düştüğü acziyetten kurtulmak için ya bize iftara etmekte ya da bu acziyetle ne dediğini bilmemektedir.

Siz dün “Karun” dediğinize, bugün makam için “Harun” diyebilecek bir siyasi zihniyetsiniz, onun içindir ki MHP gibi dik duruşlu ve onurlu siyaset yapan bir parti hep hedefinizde olmuş, eski Genel Başkanınız şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok AKP yetkilisi MHP’ye iftira etmeyi meziyet saymış, parti içerisinde yükselmek için olmazsa olmazları olarak kabul etmişlerdir.

Ama biz MHP olarak sizin gibi siyasi ahlak yoksunu değiliz. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a buradan tekrar sesleniyorum.

5 Yıllık stratejik planın paydaşı olarak, MHP’yi gerçekten görmek istiyorsanız kapımız bu konuda siyasilere açıktır, randevu talep etmeniz de yeterlidir" şeklinde konuştu.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: