Demirel: "Çare sandıkta"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de güvene ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bunun çaresinin 3 Kasım'daki sandık olduğunu söyledi.

Demirel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) 2002-2003 akademik yılının açılış törenine katıldı. Gelişmiş tüm ülkelerde eğitim ve öğretime çok büyük önem verildiğini hatırlatan Demirel, "Bizde ise bazı sıkıntılara rağmen yine de belirli bir düzeye geldik. Yeterli midir? Elbette değil" diye konuştu.
Özellikle son 1.5 yıldır yaşanılan sıkıntıların herkesi üzdüğünü ifade eden Demirel, şunları söyledi:

"Bu dönemde siyaset ve siyasetçiye güven kalmadı. 5 parti 11 parti oldu. Bu kaybolan güveni yeniden bulmak zorundayız. Türkiye'nin güvene ihtiyacı var, bunun çaresi de 3 Kasım'da sandıktır. Bu halk sandıktan yeni bir lider, yeni hükümet çıkaracaktır. Bunu yapmak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Ona buna küserek sandığa gitmemek olmaz, böyle olursa yanlış olur. Bu güvensizlik ne para ne de başka bir şeyle olur. Geçmişte çok sıkıntılardan geçtik. Bunun için bu sıkıntılardan da silkinip çıkmasını bizim milletimiz bilir."

Reklam
Reklam

"HALK, İRADESİYLE SANDIKTAN DOĞRU OLANI ÇIKARACAKTIR" Türkiye'nin bu durumda kalkınma hamlesini gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Demirel, "Kalkınma hamlesinin birinci şartı isteklerimizi iyi bilmemiz lazım. Ülke bu sıkıntıdan hür iradesiyle çıkmalıdır. Bakın uygar ülkelerin hepsinde yönetimi öyle efsane adamlar yapmıyorlar. Yönetimi halkın çıkardığı adamlar yapıyor. Halkın kendisi, kendisine emretmekten vazgeçmişse, halk olmaktan vazgeçmemiştir. Halk dediğimizi bu kadar yanlış yapmadı, hep doğru yaptı. Bu defa da doğruları bulacak 3 Kasım'da sandıktan doğru olanı iradesi ile çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.
Bugünkü siyasetin çıkmazından halkın kendi iradesi ile çıktığında; Türkiye'de enflasyonun da düşeceğini savunan Demirel, "Türkiye dini ile bayrağı, örfü, adeti ile AB'ye girer, Almanya girerken dinini bayrağını bırakmadığı gibi Türkiye de bırakmayacaktır" diye konuştu.
Türkiye'de üretim, ihracat ve istihdamın artırılmasının, sanayicinin önündeki engellerin kaldırılmasının şart olduğunu kaydeden Demirel, "Devlet sanayicisine iş yeri açmak için 80 kapıya koşturup imza attırmamalı. Hepsi bir kapıda bitirilerek kolaylık gösterilmeli, niye insanlar bu ülkeden kaçıyor, bunu düşünmemiz gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

"AB' YE KATILMAK ÇAĞDAŞ UYGARLIKLA BÜTÜNLEŞME SÜRECİDİR" Törene katılan Devlet Bakanı Ali Doğan da Avrupa Birliği'ne katılmayı çağdaş uygarlıkla bütünleşme süreci olarak değerlendirdiklerini söyleyerek şöyle konuştu:
"Türkiye Avrupa ülkesidir. Hukukun üstünlüğü temel insan hakları ve özgürlük, laik ve demokratik bir Cumhuriyet olarak Türkiye, yüz yıllara varan bir süreç içerisinde Avrupa'da kök salmış olan değerleri benimsemiş ve bu değerleri gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bu değerler bundan önce olduğu gibi bundan böyle de önemini artırarak sürdürecektir. Dolayısıyla bu değerlerinin yaşayacağı uygun ortamları sağlamak hepimizin görevidir."
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin 2002-2003 Eğitim ve Öğretim Yılı törenine Milli Eğitim eski Bakanı DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Ali Bilir, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve Milli Atlet Süreyya Ayhan da katıldı.
Süleyman Demirel, daha sonra Vakıflar İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katılarak ilk harcı koydu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: