Demirel çifti iade edildi

ANKARA- İSTANBUL (İHA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel ve Ayşenur (Esenler) Demirel'in Bulgaristan makamları tarafından Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Er, haftalık olağan basın toplantısında bir soru üzerine Yahya Murat Demirel ve eşinin Türk polisinin yaptığı girişimler sonucunda Bulgar makamları tarafından bugün saat 09.50'de Türk polisine teslim edildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, yılbaşı gecesi Bulgaristan'a kaçak yollardan girmeye çalışırken yakalanan Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Demirel, Kraymorie semtinde kaldıkları villadan dün gece geç saatlerde sınır polisi ve kar maskeli polisler eşliğinde bir minibüse bindirilerek, bilinmeyen bir yere götürüldü. Demirel ve eşi, daha sonra bu sabah erken saatlerde Bulgaristan'ın Malkotırnovo sınır kapısından Türkiye'nin Dereköy sınır kapısına geçirilerek, Türk makamlarına teslim edildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Demirel çiftinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.

Yılbaşı gecesi balıkçı teknesi ile kaçtığı Bulgaristan'da yakalanan Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Demirel gözaltına alınmıştı. Murat Demirel hakkında yurtdışına çıkma yasağı bulunuyordu. Murat Demirel'in Bulgaristan'da gözaltına alındığının ortaya çıkmasından sonra Adalet Bakanlığı iade için Bulgaristan makamlarına başvurmuştu.

Bulgar polisi, Burgaz'da yakaladığı Murat Demirel ve eşini önce gözaltında tutmuş, ancak daha sonra her gün karakola gelerek imza vermesi karşılığında serbest bırakmıştı. Murat Demirel, ilk zamanlarda bir otelde kalmış, ancak daha sonra bir daire kiralayarak taşınmıştı. Murat Demirel'in, yakalandığında Bulgar polisine serbest bırakmaları için 100 bin Euro rüşvet teklif ettiği iddiaları da Bulgar yetkililerce doğrulanmıştı. Demirel'in yanında bulunan 3 naylon poşet dolusu depresyon hapı, 55 kutu kontak lens ve aile fotoğrafları da Bulgar polisinin çektiği görüntüler arasında yer alıyordu. Bulgar yetkililere göre Demirel ve eşi, Bulgaristan ve Romanya üzerinden ABD'ye kaçmaya çalışıyordu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Yahya Murat Demirel'in, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görevlisi Ahmet Ocak'a silah ve zor kullandığı iddiasıyla "hürriyeti tahdit" suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan ve 2 gün önce görevsizlik kararı ile Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava kapsamında yargılanmasına dün başlanmıştı. Duruşmaya, Bulgaristan'da bulunan sanık Yahya Murat Demirel katılmazken, avukatı Dilek Helvacı hazır bulunmuştu. Duruşma, şikayetçi Ahmet Ocak'ın polis zoruyla getirilmesi ve dosya eksiklerinin tamamlanması için ertelenmişti.