Demirel ve Cindoruk’tan şüpheleniyoruz

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’den merhum Özal’ın vefatı ile ilgili şok iddia;

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’den merhum Özal’ın vefatı ile ilgili şok iddia;

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın otopsi sonuçlarının ardından yaşanan süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Özal’ın ölümünde Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk’un da parmağının bulunduğunu söyledi.

HÜKÜMET ZAFİYET GÖSTERDİ

Turgut Özal’dan alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede, zehirlenme bulgularına rastlanılması gündemi meşgul etmeye devam ederken Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, konuyu farklı bir boyuta taşıdı. Cumhurbaşkanlığı gibi bir görev üstlenen Özal’ın ölümünün öncesinde ve sonrasında devletin yani Hükümetin zafiyet içerisinde olduğunu söyleyen Çelebi, otopsi sonuçlarına göre artık zehirlenme ve suikast konusunda net konuşabildiklerini açıkladı. Özal’ın öldürüldüğünü iddia eden Çelebi, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığını bırakarak aktif siyasete dönecek olmasından kaygı duyan kimselerin bulunduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

VAKİT KAYBEDİLMİŞTİR

Yaşanan gelişmeleri sonuna kadar takip edeceklerini belirten Çelebi, Özal’ın sinsi bir planla ortadan kaldırıldığını iddia etti. Olayın içerisinde Ergenekon tipi bir yapılanmanın olabileceğini kaydeden Çelebi, “Hastaneye götürülme süreci dahi başlı başına bir suikast girişimidir. Devletin bir numaralı ismine yönelik suikast önceden önlenemediği gibi, hastaneye dahi götürülürken çok vakit kaybedilmiştir. Bu gelişmeler zafiyet değil de nedir” şeklinde konuştu.

SUÇLULUK DUYGUSU VAR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aradan geçen süreçte kimsenin yapamadığı yaparak Devlet Denetleme Kurumunu bu konuda görevlendirmesinin önemli bir cesaret göstergesi olduğunu vurgulayan Çelebi, “Bu konuda kendilerine teşekkür ederiz. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı olduktan sonra dahi olayı sanki bir suçluluk duygusu içinde sümen altı yapmaya çalıştı. Belki olay bize kadar ulaşır diye düşündü. Bir araştırma dahi yapılmadan ölümün doğal yollarla olduğunu açıkladı. Hüsamettin Cindoruk ise kabul edilemez bir şekilde Özal’ın çok yemek yemekten öldüğünü söyledi. Bu açıklamaya 5 yaşındaki çocuk dahi güler.”

Reklam
Reklam

YENİDEN SİYASETE GİRECEKTİ

“Turgut Özal, Cumhurbaşkanı olduğu için artık rahatsızdı. Gerçekleştirmek istediği projeleri tamamlayamıyordu. Türk dünyasını ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren projeleri vardı. Türkiye’yi gelecek vadede dünyanın en güçlü ülkeleri arasında çıkarmak istiyordu. Türk Cumhuriyetleriyle birleşmeyi planlıyordu. PKK meselesi ile yakından ilgileniyordu. Bu konuda büyük çalışmaları vardı ve gerekli önlemleri almak için hiç vakit kayıp edilmemesinden yanaydı. Bu amaçla kısa süre içerisinde aktif siyasete geri dönmek istiyordu. Yeniden Başbakan seçilmesi ile bu projeleri gerçekleştireceğine inanıyordu” dedi

STRİKNİN KREATİN NEDİR

Toksikoloji profesörleri “Striknin bir zehir, kreatin ise bir proteindir. Kreatin striknin proteine bağlı hali olduğu için ikisini birlikte kullanıldığında striknin kreatin diye adlandırılıyor. Ciddi bir zehir olan striknin kişiye temas ettiğinde vücut fonksiyonlarını bozarak solunum yollarını felç ediyor ve kişi boğuluyor. Çünkü öyle bir etkili zehirdir ki metabolizmayı altüst ediyor. Ayrıca solunum yolları bozukluğu dışında kalp krizine de yol açabilir” dedi.

Reklam
Reklam

HEMEN ÖLDÜRÜR

15-20 dakikada ölüme götürür Striknin kreatin maddesinin yemekle ve suyla verilmiş olabileceğini belirten toksikolog profesörleri, “Verildiği gibi etkisini 15-20 dakika gibi kısa bir sürede göstermeye başlar. Kişi o anda ölür. Burada zehrin hedef dokuya ulaşması önemli. Eğer hedef dokuya ulaşmadıysa bir müddet sonra vücuttan atılır. Etki yapma gücü de verilen doza bağlı. Mesela Striknin LD50 dozu 100 hayvana verildiğinde yarısını öldürme gücüne sahip” diye konuştu. Uzmanlar eskiden fare zehrinde kullanılan maddenin sonradan yasaklandığını vurguladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: