Demirel'den Baykal'ın genel başkanlığına destek

ANKARA (İHA) - 9. Cumhurbaşkanı Selüymen Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın seçimlerin ardından genel başkanlığı bırakması yönündeki girişimlere tepki göstererek, "Baykal gibi iyi yetişmiş bir insanın siyaseti bırakması benim açımdan ülke için bir kayıp olur" dedi.

Demirel, Güniz Sokak'ta bulunan evinde Nil Uluslararası Eğitim Organizasyonu Başkanı Nilüfer Köylüoğlu ve beraberindekileri kabul etti. Görüşmenin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirel, seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın genel başkanlığı bırakması yönündeki girişimlerle ilgili olarak, Baykal'ın uzun yıllar siyaset yapmış ve iyi yetişmiş bir insan olduğunu belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın siyaseti bırakmasının büyük bir kayıp olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Her seçimin başarıyla sonuçlanamayacağını kaydeden Demirel, parti liderlerinin seçimin ardından genel başkanlık görevini bırakması gerektiği düşüncesine katılmadığını ifade etti. Seçimleri iyi takip ettiğini belirten Demirel, 16 seçimden 15'inde yer aldığını ve çoğunu da kazandığını dile getirdi. Seçimin kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Demirel, Türkiye'nin iyi idare edilebilmesi için seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. İktidarların seçimle gelmesi gerektiğini savunan Demirel, bu seçimlerde de iyi bir kampanya yürütüldüğünü kaydetti. Seçimler öncesinde meydanlarda iyi bir yarış olduğunu belirten Demirel, siyasi partilerin düşüncelerini meydanlarda iyi bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi.

"Ben bunların hepsinin üstündeyim" diyen 9. Cumhurbaşkanı Demirel, hiç kimseden yana bir taraf olmadığına dikkat çekti. Partilerin bu süreçte ne söylediğini iyi takip ettiğini belirten Demirel, "Meydanlar çoşkuluydu. Seçimi kazanan partiler düşüncelerini iyi bir şekilde ortaya koydular. Seçimlerin ardından Mehmet Ağar'ı, Devlet Bahçeli'yi ve Deniz Baykal'ı arayarak tebrik ettim" dedi.

Reklam
Reklam

Seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iyi bir kampanya yürüttüğünü ifade eden Demirel, Baykal'ın görevine devam edip etmeyeceğinin kendi bileceği bir iş olduğunu söyledi. Demirel, "Böylesine iyi yetişmiş bir kişinin siyasetin dışında kalması benim açımdan ülke için bir kayıp olur. Aynı durum Ağar için de mümkündür" diye konuştu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın seçim sonrasında medya üzerinden yaşadıkları tartışmaların hatırlatılması üzerine Demirel, bu olayların dışında olduğunu söyledi.

ATO Başkanı Sinan Aygün ile Demokrat Parti'nin başına geçmesi için telefonla bir görüşme yapıp yapmadığı yönündeki bir soru üzerine Demirel, "Sadece benim ağzımdan çıkanlara inanın" karşılığını verdi.

Demirel, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olması konusunda ise seçimlerin ilk defa yapılmadığı ve cumhurbaşkanının ilk defa seçilmediğini söylemekle yetindi. Seçimlerin yapıldığını ve sonucun hayırlı olmasını dileyen Demirel, "Seçimi kazanan partinin cumhurbaşkanı seçmek için yeterli sayısı vardır. Süreç işliyor. Bugünden spekülasyanlar yapılıyor. Demokratik kurallara göre Türkiye'nin idare edilmesi gerekiyor. Demokratik kurallara göre ülke idaresi,cumhurbaşkanlığı seçimi ve demokratik bir meclis idaresi gerekiyor, ben bunun takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam