Demirel'e Şahin ve Akdağ'dan tepki

Ankara -AA- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yaşayan iki eski cumhurbaşkanından Kenan Evren'in hiç konuşmadığını, Süleyman Demirel'in ise sürekli konuştuğunu belirterek, "Niçin konuştuğunu, konuşmak zorunda olduğunu benden daha iyi bilirsiniz" dedi.

Şahin, TBMM'de gazetecilerin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusuna şu yanıtı verdi: "Bizim hayata iki eski cumhurbaşkanımız var. Biri hiç konuşmuyor.Sayın Evren gerekli olduğunda, bir şey sorulduğunda fikir beyan ediyor. Ama diğeri (Süleyman Demirel), sürekli konuşuyor. Niçin konuştuğunu, niçin konuşmak zorunda olduğunu siz basın mensupları olarak benden daha iyi bilirsiniz. Onu tespit edecek bilgi birikimine sahipsiniz. Tespit edemezsiniz, bana sonra sorun söylerim."

Reklam
Reklam

Şahin, gazetecilerin, "Biz şimdi soralım niçin konuşuyor?" sorusuna, "Hayır, biraz araştırın" karşılığını verdi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kendisine aynı soruyu soran
gazeteciye, "Siz tepki duymuyor musunuz? Doğrusu ülke vatandaşları gibi ben de çok garipsedim. Bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış ve siyaset tecrübesi uzun yıllara dayanan bir kişinin böyle bir ifadesi kullanmasını hayretle karşıladım" dedi.

Ülkenin insanlarının, başı örtülü olan veya olmayanın yıllardır kardeşçe yaşadığını, bundan sonra da yaşamaya devam edeceğini ifade eden Akdağ, Demirel'in sözlerini, "kastı aşmış, talihsiz ifadeler" olarak tanımladı.

"Bu ülkeye, bunu reva görmemeliyiz" diyen Akdağ, insanların huzur içinde birbiriyle komşuluk, arkadaşlık yaptığını, birlikte oturup kalktığını, okulda beraber olduğunu söyledi.