Demirel'i sinirlendiren soru

ANTALYA (İHA) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, günlük siyasetle işinin olmadığını, ülke ve dünya meseleleriyle ilgilendiğini söyledi.

Antalya'da dün başlayan "Sürdürülebilir Hidroelektrik Enerji Geliştirmesi Dünya Kongresi" için kente gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kongrede yaptığı konuşmanın ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Süleyman Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekilliği teklifi gelip gelmediğiyle ilgili bir soruya şöyle karşılık verdi: "Böyle bir suali sorduğunuz için teessüf ederim, ben 7 sene önce Cumhurbaşkanlığı'ndan döndüğüm zaman söyledim benim günlük siyasetle işim yok, ben sadece ülke ve dünya sorunları ile ilgileniyorum. Parti siyasetiyle alakam yok. Siz bu sözleri ölçün biçin neye inanılır neye inanılmaz Böyle birşeyi sorduğunuz zaman neyi sorduğunuzun iyi farkında olun."

Reklam
Reklam

Demirel, 20 sene milletvekilliği yaptığını hatırlattı. Süleyman Demirel, bir başka gazetecinin "siyasetin kapısının açık olduğunu söylediğini ve bununla ilgili kendisini kastedip kastetmediği" şeklindeki sorusuna ise "Ben bunu siyasetçi için söyledim kendim için söylemedim" cevabını verdi.
Süleyman Demirel, kongrede yaptığı konuşmanın ardından Antalya'dan ayrıldı.