Demirel'in Memleketinde Yas (3)

'YERİ DOLDURULAMAZ BİR İNSANDI' Kaymakkapı Meydanı'nda simit satan 54 yaşındaki Ömer Yılmaz, Süleyman Demirel'in ölümüyle ilgili, "Ne diyebilirim ki. O gerçekten

'YERİ DOLDURULAMAZ BİR İNSANDI'
Kaymakkapı Meydanı'nda simit satan 54 yaşındaki Ömer Yılmaz, Süleyman Demirel'in ölümüyle ilgili, "Ne diyebilirim ki. O gerçekten büyük bir adamdı. Parti başkanlıkları, başbakanlıklar, cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye'ye güzel eserler bıraktı. Yeri doldurulamaz bir insandı" dedi.
63 yaşındaki Kenan Vardar, "Isparta ve Türkiye'nin medar-ı iftarı, 80 öncesinin 'baba' lakaplı usta siyasetçisi, barajlar kralı Süleyman Demirel'in ölüm haberini aldık. O büyük bir devlet adamıydı. Çok önemli bir isimdi. Böyle insanlara sahip çıkmıyoruz bari ölümünden sonra sahip çıkalım. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
ORTAMI GERMEZDİ
Demirel'in siyaset yaptığı dönemde ülkeyi germediğini söyleyen Ramazan Çelik de "Şimdikiler gibi değildi. İnsanları tahrik edip ortamı germiyordu. Demirel yumuşatırdı. İnsanlara gerilim vermezdi. En çok da bu yönüyle takdir ederdik" diye konuştu.
YEĞENİ KONUŞTU
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni işadamı Mesut Şener ise büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Demirel'in bir dünya lideri olduğunu vurgulayan Mesut Şener, "Döneminde Isparta da Türkiye de büyük hizmetler almıştır. Süleyman Demirel bir dünya lideridir, bir dünya markasıdır. İnanılmaz zekası, yaptığı hizmetleri ve kurduğu dostlukları hiç aklımızdan çıkmayacak. Ölümü bizleri derinden üzdü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Gerçekten çok üzgünüm ve daha fazla konuşamayacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: