Demirkırkan: “çetinkaya’nın Kabrinin Bakımın Yapılmasını İstiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, eski Bayındır Bakanı ve...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, eski Bayındır Bakanı ve Kurutuluş Savaşı’nın önde gelen isimlerinden Ali Çetinkaya’nın mezarının bakımsız olduğunu söyleyerek, belediyeden mezarın bakımın yapılmasını istedi.

CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nda yaptığı basın toplantısında, Ali Çetinkaya’nın 64'üncü ölüm yıl dönümü programı sırasında Çetinkaya’nın kabrini ziyaret ettiklerini ve kabrin bakımsız olduğundan dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Demirkırkan, durumu Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na bir dilekçe ile bildirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Demirkırkan belediyeye yazdıkları dilekçede şu ifadelere yerdiklerini söyledi:

“Kurutluş Savaşı kahramanlarımızdan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın, çalışma arkadaşı, Afyonkarahisarlı hemşehrimiz olmasından gurur duyduğumuz Al, Çetinkaya’nın ebedi istirahgahının bakımsız ve ilgisiz bir durumda olması bizleri üzüntüye sevk etmiştir. Ömrünü ulusal Kurtuluş Savaşımıza ve sonrasında Türkiye Cumhuriyetinin hizmetine adamış değerli devlet adamı ve kahraman hemşehrimizin kabrinin bakım ve restorasyona ihtiyacı vardır. Şayet bu bakım ve düzenlemenin Afyonkarahisar Belediyesince yapılmasının mümkün olmaması halinde, gerekli olursa bu görevi CHP olarak duyarlı vatandaşlarımızın da katkıları ile yapmaya talibiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: