Demirköprü’ye Çok Amaçlı Salon Müjdesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Demirköprü Mahallesi’nde yapacağı tesisi önce mahalleliye anlatıp onay aldı. Demirköprü...

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Demirköprü Mahallesi’nde yapacağı tesisi önce mahalleliye anlatıp onay aldı. Demirköprü Muhtarlık ofisinin de bulunduğu parkta yıllardır hizmet veren Köprükent Düğün Salonu’nun yetersiz kalması nedeniyle, yeni bir proje hazırlayan Karşıyaka Belediyesi, bölge sakinlerinin tepkisi üzerine çalışmaları askıya almıştı. Projede yapılan revizyon sonrasında, Demirköprülülerle buluşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çalışmanın detaylarını anlatıp, vatandaşlardan onay aldı.

Reklam
Reklam

Tesisin yapılacağı parkın yanındaki bir kahvehanede düzenlenen toplantıda, revize edilen projenin ayrıntılarını anlatan Başkan Durak, “Bu bölgeye yakın olan yeni tamamladığımız Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düğün salonu bulunuyor. Bu nedenle buradaki tesiste düğün salonu uygun görmedik. Mevcut binanın yerine yapılacak tesiste, mahalledeki bayanların sorunlarına çözüm üreten Kadın Danışma Merkezi, el beceri kurs salonu, bir adet toplantı salonu, mahalle halkının yararlanabileceği çay bahçesi, tuvaletler ve muhtarlık ofisi yer alacak. Yükseklik aynı kalacak, park korunacak. Yeşil alanlar yenilenerek daha kullanışlı hale gelecek. Vatandaşlarımızın talebi ile yürüyüş yolu ve spor aletlerini de koyarak parkın daha çok kullanılır konumuna getireceğiz“ dedi.

Vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Durak yeşil alanın azaltılmayacağını kaydederek, “Burada iç içe geçmiş 7 bin metre karelik yeşil alan var. Yapılacak tesis 400 metre karelik. Mevcut bina yıkılarak yerine yenisi yapılacak. Önceki bina sadece geceleri düğünler için kullanılıyordu, oysa yenisi günün her saati bölge halkına hizmet edecek. Karşıyaka’nın her köşesine bu şekilde vatandaşların kolay ulaşıp hizmet alacağı alanlar yapıyoruz“ diye ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: