Demirören'den Fenerbahçe'ye eleştiri

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Emre'nin Nobre'ye yaptığı hareketin abartıldığını söyleyerek, "Emre ile konuştuk, ağlıyor. Emre'nin hareketi televizyonlarda abartıldı. Emre, abartılacak ve Beşiktaş'tan gönderilecek bir hareket yapmadı. Tüm Beşiktaşlılar Emre'ye sahip çıkmalıdır. Bir takım amigo Fenerbahçe yazarı, bu olayı Pascal olayına çeviremeyecek" dedi.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, BJK TV'de katıldığı programda Fenerbahçe yönetiminin Emre ve Carew'in derbide Fenerbahçeli futbolculara yaptığı centilmenlik ve ahlak dışı davranışları kınadığı bildiriye cevap verdi. Fenerbahçe yönetiminin böyle bir yazı yazamayacağını ifade eden Başkan Yıldırım, "Önce futbolcusunu döven camia olmaktan kurtulsunlar, sonra Beşiktaş camiasını göreve çağırma hakkını kendilerinde bulsunlar ki, bu hak kimsede yok. Böyle bir bildiri yayınlamadan önce beklemeleri ve bunu haketmeleri gerekiyordu" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe derbisinde Emre'nin Nobre'ye yaptığı hareketin abartıldığını iddia eden Demirören, "Emre ile konuştuk, ağlıyor. Emre'nin olayında ilk önce Nobre'nin yaptığı harekete de bakmak gerekiyor. Ama televizyonlarda bir saniyelik görüntü 10 saniyeye çıkartıldı ve olay abartıldı. Eğer eşitlik ilkesi varsa, 3. Lig maçlarını da bu kadar kamerayla çeksinler. Bir takım amigo Fenerbahçe yazarı, bu olayı Pascal olayına çeviremeyecek. Emre çok kaliteli bir insan. Abartılacak ve buradan gönderecek bir hareket de yapmadı. Tüm Beşiktaşlılar Emre'ye sahip çıkmalıdır. Beni sevmeyen Beşiktaş yazarları da Emre'ye destek çıkmalıdır" diye konuştu.

Athletic Bilbao ile Perşembe günü oynayacakları UEFA Kupası maçı öncesinde bu olayları gündeme Fenerbahçe basınının getirdiğini ileri süren Demirören, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) da gereksiz bir şekilde bu olayı gündemine almışlardır. 2 gün daha bekleyebilirlerdi, Cuma günü bu işi yapabilirlerdi. Çünkü bu olay gözlemci raporunda yer almamıştır. Benim oyuncum bu maç öncesi demoralize olmuş durumda. Bunun hesabını TFF veya PFDK verecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ın üstüne oyunlar oynandığını ileri süren ve buna müsaade etmeyeceğini söyleyen Demirören, "Hiçbir şey Fenerbahçe'nin istediği gibi, geçen seneki gibi olmayacak. Herkes haddini bilecek, artık çok şey değişti. Biz değil, Fenerbahçe yönetim kurulu bizden özür dileyecek" dedi.

Olayın gündemindeki Emre de, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, hareketinin çok abartıldığını söyleyerek, "O pozisyon öncesi Nobre'nin bana yapmış olduğu bir hareket var. Bu olay bir etki ve tepki meselesi. Canım yandı ve ben de onun canını yakmak istedim. Bu hareket onun koluna ya da beline de olabilirdi. 12 yıldır Birinci Lig'deyim, ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve Türk halkı inansın ben böyle bir şey yapmadım. Maçlarda bu tip çok olay oluyor. Nobre sonuçta benim meslektaşım. Kendisinin onurunu kıracak ve küçük düşürecek bir hareket yaptıysam özür dilerim. Ama bu hareket bir refleksti. Görüntülerde ise farklı bir şeye çekildi. 3 haftadır takım iyiyken, herşey yoluna girmişken böyle bir şey çıkartılıyor ve manşetlere taşınıyor. Arkasında birşey aramak gerek. Kesinlikle yanlış bir şey yapmadım. Beşiktaş camiasının arkamda olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam