Demirözü Barajı Sulaması Kanalı

Aydıntepe Projesi Demirözü Barajı Sulaması Kanal İşi Sorumlusu İnşaat Mühendisi Turan Acuner, "Proje dolayısıyla buradaki tarım potansiyeli 5-6 kat artmış

Aydıntepe Projesi Demirözü Barajı Sulaması Kanal İşi Sorumlusu İnşaat Mühendisi Turan Acuner, "Proje dolayısıyla buradaki tarım potansiyeli 5-6 kat artmış olacak" dedi.

Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ve partililer, trafiğe 1 ay kapalı olan Bayburt Köse Yolu yapım şantiyesi ile Çayıryolu - Aydıntepe Projesi Demirözü Barajı Sulaması Kanalı kapsamında yapılan kanal kazma ve boru döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çayıryolu - Aydıntepe Projesi Demirözü Barajı Sulaması Kanal İşi sorumlusu İnşaat Mühendisi Turan Acuner, yaptığı açıklamada, proje süresinin 4 yıl olduğunu ama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla çalışmaların 2.5 yılda bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki arazilerin çok büyük değer kazanacağını dile getiren Acuner, "Demirözü Barajı'nın su tutulmaya başladıktan sonra bir yılda dolacağını tahmin ediyoruz. Suyun toplanması ve bizim bu suyu araziye vermemizde tahminen aynı zamanda olacak" dedi.

Projenin tamamlanmasıyla bölgenin elde edeceği katma değerin çok büyük olacağını, bu vesileyle Bayburt'a geri dönüşlerin başlayacağını ve tarımla uğraşan insanların daha istikrarlı olacağını vurgulayan Acuner, şöyle devam etti:

"Proje dolayısıyla buradaki tarım potansiyeli 5-6 kat artmış olacak. Bu doğrultuda da buradaki nüfus da tahmin edilenin üzerinde artış gösterecek diye düşünüyorum. Yani bir yılda birçok kez mahsul alma imkanı doğacak. Tabi bu ürünlerin çeşitli fabrikalarda işlenip kullanılacağını da düşünürsek yöre çok farklı bir nüfus potansiyeline kavuşulacak. Yani burada sadece 8-10 bin kişiden bahsetmiyoruz bu proje faaliyete girdikten sonra 15-20 bin kişiye iş imkanı doğmuş olacak."

Proje çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Elçi ise "Biz bu projeye çok güveniyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizim gayemiz bunun bir an önce bitirilip faaliyete geçtikten sonra Bayburtluların en az yaşadığı yer olan Bayburt'u kalkındırmaktır. Göçe mecbur kalmış dışarıdaki Bayburtluları buraya getirerek, tarım ve hayvancılık konusunda daha iyi verim alıp burada daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak adına projeler geliştirildi" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Zafer Sel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: