Demirtaş: Hemşeri Derneklerini Tek Çatı Altında Toplamak Istiyoruz

Samsun’da faaliyet gösteren Vezirköprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve işadamlarını Acem...

Samsun’da faaliyet gösteren Vezirköprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve işadamlarını Acem Tekkesi'nde buluşturdu. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hemşeri derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında toplamak istediklerini ifade etti.

Toplantıya, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanısıra, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprülü sivil toplum örgütleri, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bahri Kalaycıoğlu, iş adamları ve dernek üyeleri katıldı. Toplantının amacının Samsun'da yaşayan Vezirköprülüleri bir araya getirmek olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Recep Aslan, "Vezirköprü'nün ve hemşerilerimizin sorunlarını ve bu sorunlara çözüm önerilerini her platformda tartışmak ve paylaşmak, ilçemizi, en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile bu tür birlik ve beraberlik ortamını sağlayan bu tür toplantılarımızı sıkça gerçekleştireceğiz."dedi.

Reklam
Reklam

Kent adına yararlı işler yapan her sivil toplum örgütünü desteklediklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise "Hemşeri dernekleri örf, adet ve gelenekleri gelecek kuşaklara taşınması ve aktarılması adına önemli işler yapmaktadır. Doğdu yerinin kültürünü ve yaşamını canlı tutarken yaşadığı şehre de önemli katkı sağlayan birçok derneklerimiz bulunmaktadır. Bu tür sivil örgütlenmeleri belediye olarak her zaman desteklemekteyiz." diye konuştu.

Hemşericiliğin kültürel ve sosyal bir dayanışma örgütü olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, hemşeri derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında toplamak istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: