Demirtaş: "Partimizin kapatılacağına inanmıyoruz"

DİYARBAKIR (İHA) - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP'nin kapatılması için dava açılmasıyla ilgili olarak, "Biz partimizin kapatılacağına inanmıyoruz. Çünkü partimizin kapatılmasını gerektirecek en küçük bir eylem, tavır, söylem olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan otobüslerin hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve çok sayıda davetli katıldı. Burada gazetecilerin DTP'nin kapatılmasına yönelik açılan davayla ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, parti meclisinin bu konuda geniş değerlendirme yapacağını belirterek, "Şu anda genel merkez yöneticilerimiz genel başkanımızın başkanlığında toplantı halinde.

Reklam
Reklam

Elbetteki toplantıda geniş bir değerlendirme yapıldıktan sonra kamuoyuna bilgi verilecektir. Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye bir siyasi partiler mezarlığına dönüşmüş durumda. Siyasi parti kapatmak demokratik ülkelerde olmaması gereken bir uygulamadır. Siyasi partileri halk açar, halk kapatır. Bunun dışındaki hiçbir kapatma girişimi Türkiye'ye katkı sunmaz. Bu talihsiz bir durumdur. Sadece partimiz açısından değil, Türkiye demokrasisi açısından talihsiz bir durumdur. Biz partimizin kapatılacağına inanmıyoruz. Çünkü partimizin kapatılmasını gerektirecek en küçük bir eylem tavır, söylem olmamıştır. Bundan sonrada olmayacaktır. Umut ediyorum ki aklı selim hakim olacak. Partimiz kaldığı yerden Türkiye demokrasisine katkı sunmaya devam edecektir" dedi.

Bir gazetecinin, "Yedekte bir parti var mı?" sorusuna ise Demirtaş, "Böyle bir hazırlığımız yok. Demokratik Toplum Partisi kapatılmayacaktır" yanıtını verdi.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sorular üzerine ise Demirtaş, "Dokunulmazlıklar kalkmayacak. Zaten bizim bu konudaki politikamız belli. Aslında ifade özgürlüğü dışında hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığı olmamalıdır. Şu anda bizim ifade özgürlüğümüz üzerinden dokunulmazlığın kaldırılması düşünülüyor. Oysa bizim dediğimiz sadece ifade özgürlüğü kalmalıdır tüm vatandaşlar gibi. Bunun dışındaki tüm dokunulmazlıklar tabii ki kalkmalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam