Demirtaş PKK'lıların avukatlığına soyundu

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “PKK’lıların cesetlerine işkence yapıldığı” iddiasıyla ilgili fotoğrafları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdi.

ANKARA (ANKA) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin TBMM grup toplantısında dile getirdiği “PKK’lıların cesetlerine işkence yapıldığı” iddiasıyla ilgili fotoğrafları içeren CD’yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdi.

Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Erdoğan’a, Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde yaşanan çatışmada ölen PKK’lı Özgür Doğan ile kimliği belirtilmeyen 2005 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında yaşanan çatışmada ölen bir PKK’lı ve 25 Ağustos 2005 tarihinde Batman’ın Beşiri ilçesi Tepecik Köyü mevkiindeki operasyonda sağ yakalandıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Abbas Emani isimli bir PKK’lının ceset görüntülerini içeren CD’yi posta yoluyla gönderdi.

Reklam
Reklam

“AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Demirtaş, Orgeneral Başbuğ ve Başbakan Erdoğan’a hitaben yazdığı yazıda ise gönderdiği CD’nin, çatışmalarda ölen PKK’lıların işkence yapılmış cesetlerine ait fotoğrafların mevcut olduğunu belirterek “Bu vakaların sıkça yaşandığını bizler de iyi biliyoruz, bölge halkı da yakın tanığıdır. Bu insanlık suçuna dair, ailelerden ve halktan özür dilemeyi, sorumlular hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz” dedi.(ANKA)