Demirtaş ve Kışanak Paris yolcusu

BDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak Paris'e gidecek.

BDP Grubu'ndan gönderilen bilgi notunda, "BDP Eş Genel başkanları Sayın Selahattin Demirtaş ve Sayın Gültan Kışanak, Paris'te Kürt kadın siyasetçilere yönelik yaşanan katliamla ilgili olarak hem Fransa hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmak hem de Kürt kadın siyasetçilerin cenazesine katılmak üzere Paris'e gitmeye hazırlanıyor" denildi.

[

****](https://www.mynet.com/ocalanla-ilgili-derin-bilgilere-sahipti-110100672217)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/pariste-uc-pkkli-kadina-sok-suikast-uc-pkkliya-suikast/11252/1223614/)

Reklam
Reklam

[**

**](https://www.mynet.com/pariste-pkkya-suikast-dis-basinda-110100672219)

Demirtaş'tan Hüseyin Çelik'e tepki

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in Paris’te öldürülen üç PKK’lıyla ilgili olarak ‘örgüt içi infaz olabilir’ değerlendirmesine BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’tan cevap geldi.

Demirtaş, twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şu mesajları paylaştı:

“Hassas sürece binaen AKP Paris’teki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor.

Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde; bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nerden biliyoruz, telaşınız bundan mı yoksa.”

ÇELİK: "PKK'NIN KENDİ İÇ HESAPLAŞMASI GİBİ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Çelik konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, "PKK'nın kendi iç hesaplaşması gibi. Örgüt içinde benzerlerini daha önce gördük" demişti.

Reklam
Reklam

Çelik, "PKK’nın kendi içinde infazlar yaptığı bilinen bir şey. Kesin bir şey söylemek için bekleyip görmek lazım. PKK bir tane midir bundan emin değilim. PKK içinde farklı güçlere taşeronluk yapan gruplar olduğunu PKK’ya yakından tanıyan isimler de kabul ediyor. Bu süreci provoke etmek isteyenler olabilir. Herkes teyakkuz halinde çok dikkatli olmalı" diye konuşmuştu.

[**

**](https://twitter.com/#!/HaberMynet)