Demiryollarında Oturma Eylemi

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, oturma eylemi yaparak demiryolu yönetimini ve Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası'nı protesto etti.

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, oturma eylemi yaparak demiryolu yönetimini ve Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası'nı protesto etti. Sendika Şube Başkanı Tonguç Özkan, Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğü binası önünde, yaptığı açıklamada, demiryolunun özelleştirilmesi ve tasfiyesi sürecinde işverenle ortak hareket ettiğini savunduğu Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası'nı eleştirdi. Özkan, optimizasyon adı altında sürgün yapıldığını ve sendikanın buna ses çıkarmadığını ileri sürerek şunları söyledi: "En son yayınlanan Başbakanlık genelgesine rağmen zorla fazla mesai yaptırılması konusunda işverenle birlikte davranan demiryolu çalışanları üzerinde baskı oluşturmuşlardır. Çalışanları 1 lira 50 kuruş fazla çalışma ücretiyle angaryaya mahkum etmişlerdir." Demiryolu yönetimini de eleştiren Özkan, "158 yıllık mesleki birikim ve tecrübesi ile oluşan demiryolu kültürünü yok eden, çalışanlar arasında güven duygusunu zedeleyen, çalışanların kuruma karşı saygınlığını azaltan, demiryolu çalışanları ve vatandaşların can güvenliği açısından hayati olan konularda yönlendirmeyle karar vermeyin" ifadelerini kullandı. Grup, açıklamanın ardından oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: