Demokrasi

Bu sistem birileri tarafından istismar edilmezse hepimizin daha medenice yaşamamızı sağlayacaktır.

Demokrasi

Demokrasi sistem itibariyle insanoğlunun hakları açısından harika bir yönetim şeklidir. Bu yönetim şeklinde her birey aynı söz hakkına sahiptir. Örgütlenmesi durumunda herkesin siyasi parti kurma hakkı vardır. Dolayısıyla herkes seçme ve seçilme hakkına sahiptir.

Bu sistem birileri tarafından istismar edilmezse hepimizin daha medenice yaşamamızı sağlayacaktır. İstismarlara açık tutulacak ve göz yumulacaksa sonu felaket olacaktır.

Demokrasilerde hükümetler işbaşına seçimle gelirler ve yine seçimle giderler. Yani demokrasi seçimle iktidara gelmek olduğu kadar seçimle iktidardan gitmek anlamına da gelmektedir.

Reklam
Reklam

Bana göre Cumhuriyet için en güzel yönetim şekli de budur. Seçimle işbaşına gelen hükümetlerin iktidardan gitmelerinin tek şekli de yine seçimdir. Seçtiğimizi insanlara verdiğimiz vekâleti yine biz halk geri alabilmeliyiz. Bu geri alma işlemi içinde illa da seçilmiş yılın dolması gerekmiyor. Erken seçine götürecek mekanizmalarda yine demokrasinin içinde olan mekanizmalardır.

Seçimle başa gelenleri askeri veya başka bir yöntemle görevden uzaklaştırmak medenilikle ve demokrasiyle bağdaşmaz. Bu hangi ülkede olursa olsun tel’in edilmeli ve karşısında durulmalıdır. Askeri vesayeti istemek ise akıl kıtlığından başka bir şey değildir. Hiçbir askeri rejim insanlara adaleti getirememiştir.

Meseleler ve olaylar karşısında duruşunuz sizin karakterinizden kaynaklanmaktadır. Eğer çıkarlarınıza göre değişen bir duruşunuz varsa bu sizin de bir gün alaşağı edileceğiniz anlamına gelmektedir.

Seçimle gelen seçimle gitmelidir. (Darbe şakşakçılarına)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz