Demokrasi için kilometrelerce öteden oy kullanmaya geldiler

Kilometrelerce uzaktan demokrasi için gelen onlarca vatandaş Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Pasaport bölümündeki sandıklarda oyunu...

Kilometrelerce uzaktan demokrasi için gelen onlarca vatandaş Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Pasaport bölümündeki sandıklarda oyunu kullandı. İtalya’nın Modena ve Afganistan’ın Kabil kentinden gelen onlarca vatandaş demokrasi için oy kullanmaya geldiklerini söyledi.
İtalya’da yaşayan Türk vatandaşları, Türk Havayolları (THY) TK 1872 sefer sayılı uçağıyla İtalya’nın Bolonya şehrinden oy kullanmak için İstanbul’a geldi. Afganistan’dan yaklaşık 7,5 saat gecikmeli de olsa İstanbul’a ulaşan yaklaşık 50 Türk vatandaşı da Atatürk Havalimanı’nda oy kullandı.
İtalya’dan İstanbul’a oy kullanmak için gelen Bekir Atak isimli vatandaş geçirdiği kaza sonucu ayağı sakat olmasına rağmen oy kullanmaya geldiğini söyledi. Mustafa Altınışık isimli vatandaş ise demokrasinin kazanması için oy kullanmaya geldiklerini dile getirdi.
Afganistan’dan İstanbul’a gelen Mehmet Tozlu isimli vatandaş da demokrasinin kazanmasını istediğini için oy kullanmaya geldiklerini ifade etti. Tozlu, "Oy kullanmak için 60 kişi geldi. 12 Haziran’ı önemsiyoruz, ülkemizin daha demokratik bir ülke olması için önemsiyoruz ve planlarımızı oy kullanabilmek için değiştirdik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz