'Demokrasi Kültürünü Yakalamış Toplumlarda Istatistik Önemli Yer Tutuyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistiki verilerin...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistiki verilerin oldukça önemli yer tuttuğunu bildirdi. Müdürlük tarafından, Dünya İstatistik Günü kapsamında, "Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa ve Sosyo-Ekonomik Göstergeler" konulu bir panel düzenlendi.Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında konuşan Akyol, doğru karar almanın tek yolunun gerçek istatistikler olduğunu söyledi. Eldeki veriler gerçek veya sağlıklı değilse doğru karar alınamayacağını belirterek, “Doğru karar alınamadığı için de problemlere kalıcı çözümler üretilemez. İstatistik geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır. Verileri toplayabilmek ve derlemek kolay iş değildir.” dedi.

Reklam
Reklam

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de doğru karar almanın doğru bilgiden geçtiğini vurgulayarak, “Bilmediğiniz veriler üzerinden nasıl planlama yapabilirsiniz? Seneye kaç öğrenci okula başlayacak? Kaç derslik gerekli? Manisa'da en çok rastlanan hastalıklar neler? Bu veriler olmadan sağlıklı bir planlama yapılamaz. İstatistik de hava ve su gibi kaybedince değeri anlaşılan bir bilim. İstatistik olmadan ekonomi dersi bile olmaz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaların ardından CBÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Birol Kovancılar, İşletme Fakültesi Dekanı Doğan Uysal ve TÜİK Bölge Müdürü Akyol tarafından panel konusu anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: