Demokrasi Platformu Cezaevi Önünde Eylem Yaptı

Batman Demokrasi Platformu, cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında cezaevlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.Şanlıurfa E Tipi...

Batman Demokrasi Platformu, cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında cezaevlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’nde 13 tutuklunun yanarak hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Platform Sözcüsü Bülent Hatun, cezaevlerinde yaşanan kötü hayat şartlarının, tecridin son bulmasını ve bu vahşete ortak olan tüm kesimlerin açığa çıkartılarak gerekli cezanın verilmesini talep etti.

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde toplanan Batman Demokrasi Platformu üyeleri, cezaevlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Urfa E Tipi Cezaevi'nde yaşanan 13 tutuklunun yanarak hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Platform Sözcüsü Bülen Hatun, cezaevi yönetimini kınayıp, adalet bakanını istifaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Hatun, “Daha önce defalarca Şanlıurfa Barosu’nun ve Şanlıurfa İHD şubesinin, şartların düzeltilmesi için cezaevi yönetimine rapor sunmuş, girişimlerde bulunmuş, fakat cezaevi yönetimi ve bakanlık bu raporları göz ardı ederek, adeta ölümlere davetiye çıkarmıştır.” dedi.

Türkiye’deki cezaevlerinin doluluk oranına vurgu yapan Hatun, ileri demokrasiyi, kalkınmayı, dünya için model olmayı dilinden düşürmeyen hükümetin, 11 yıllık iktidar pratiğinde 50 bin civarındaki tutuklu ve hükümlü sayısının 135 bin civarına yükseldiğini, sadece son üç ayda cezaevlerinde ölenlerin sayısının 29 olduğunu belirtti.

Özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki cezaevlerinin kapasitesinin 2-3 kat fazlası tutuklu ve hükümlüyle doldurulduğunu ileri süren Hatun, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Batman Demokrasi Platformu olarak cezaevlerinde yaşanan kötü yaşam koşullarının, tecridin son bulmasını ve bu vahşete ortak olan tüm kesimlerin açığa çıkartılarak gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, bu olaya adeta davetiye çıkaran adalet bakanını ve cezaevi yönetimini kınıyor, istifaya çağırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: