Demokrasi Platformu: Terörün iç kaos hayalleri boşa çıkacak

Manisa İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Abdullah Polat, terör örgütünün son zamanlarda arttırdığı...

Manisa İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Abdullah Polat, terör örgütünün son zamanlarda arttırdığı saldırılarla amaçladığı, ülkenin birlik, beraberlik, huzurunu bozma ve iç kaos doğurma hayallerinin tamamen boşa çıkacağını belirtti. Polat, 76 milyonuyla itidalli, provokasyonlara kapılmadan, milletçe terör belasının üstesinden gelineceğini söyledi.
Platform, Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla terörü kınadı. Burada bir konuşma yapan dönem sözcüsü Polat, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine yapılan saldırı sonucu 24 askerin şehit olduğunu, 18 askerin yaralandığını hatırlattı. Polat, “Şehitlerimizin ailelerinin ve bütün milletimizin başı sağolsun. Bu ateş sadece şehitlerimizin baba ocağına değil, kuzeyi güneyi doğusu batısıyla bu memlekette tüten her ocağa düşmüştür.” dedi. Yaşamanın, insanların doğuştan kazandığı ve hiçbir gerekçeyle ihlâl edilemeyecek bir hak olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir sebep, insan hayatına kastetmeyi haklı kılamaz. PKK terör örgütünün pervasızca, hiçbir insani, dinî ve hukuki kurala sığmayacak şekilde, görevi sadece vatanın güvenliğini sağlamak olan ve bu milletin evlatlarından oluşan askerimize, polisimize, korumasız çocuk ve kadınlara saldırıp haince öldürmesi, hiçbir mücadele, demokrasi ve özgürlük adına açıklanamaz. Bunları yaparken de bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın bazılarının, sözde hak arayıcılığına soyunup kendilerine ve yaptıklarına yandaş toplama arayışları, dün boş çıktığı gibi bugün de ve yarın da boş çıkacaktır. Bu vatana canını, bu bayrağa kanıyla rengini veren bu millet ve vatan bir bütündür, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” şeklinde konuştu. Hükümete, ana muhalefete ve Meclis'te grubu bulunan bütün partilere seslenen Abdullah Polat, "Böyle önemli bir meseleyi basit bir siyasi çekişme malzemesi haline getirmeden, ülkenin menfaatlerini gözönünde bulundurarak ortak bir çalışma ve kararlılıkla gerek yasal düzenlemeler gerekse bu mücadeleyle ilgili ne varsa bir an önce hayata geçirilip kanın durdurulmasını istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz