Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Farklı vesilelerle de olsa hapishanelerde gazetecilerimizin olmasını hiçbir şekilde kabul edebilme imkanımız yoktur"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Farklı vesilelerle de olsa hapishanelerde gazetecilerimizin olmasını hiçbir şekilde kabul edebilme imkanımız yoktur" dedi. Adana'da partililerle iftarda bir araya gelen Uysal, besmelede bereketin, şükürde afiyetin arandığı bir ayda bulunulduğuna dikkati çekerek, ramazanın bir ve beraber yaşama iradesinin konulduğu bir ay olduğunu söyledi. Ramazanın yanı sıra pek çok tarihi günlerin üst üste geldiği bir yaz akşamında, Lozan'ın da yıl dönümü olduğuna işaret eden Uysal, "Bu vesileyle kanlarıyla canlarıyla bu vatan toprağına can vermiş, hamuruna karışmış, şehitlerimizi, bu vatan toprağında bir imparatorluğun bakiyesi olarak var olma yok olma çizgisinden çıkartarak bu vatanı bize emanet eden başta büyük Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz" diye konuştu. Türkiye'de basının tehdit ve şantajla sindirilmeye çalışıldığını ileri süren Uysal, şunları kaydetti: "Türkiye dar kalıpların içerisine hapsedilmiştir. Birilerinin gözlerini kapattığında gece olmasını varsaydığı için bunu aydınlatan basınımızın da tehditle şantajla birtakım farklı yollarla sindirilmeye çalışıldığı bir iklim içerisindeyiz. Bugün farklı vesilelerle de olsa hapishanelerde gazetecilerimizin olmasını hiçbir şekilde kabul edebilme imkanımız yoktur." İftara CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: