Demokrat Parti'den (dp) İzmir'de Yapılan Ulaşım Zammına Tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçen yıl ertelediği ancak bu ay gerçekleştirilecek meclis...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçen yıl ertelediği ancak bu ay gerçekleştirilecek meclis gündemine getirilmesi beklenen toplu ulaşım ücretlerine yüzde 10 oranında zam yapılacağı şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke ve yönetim kurulu üyeleri bir bildiri yayınladı.

Karateke'nin yayınladığı bildiride, hükümetin elektrik ve doğalgaza yaptığı zamlara belediyenin yapacağı ulaşım zamlarının eklenmek istenmesini 'vicdansızlık' olarak nitelendirdi.

Reklam
Reklam

Başkan Kocaoğlu'na çağrıda bulunan Karateke, ertelenen ve gündeme alınması beklenen ulaşım zammından vazgeçilmesini istedi. Karateke, bildirisinde şu çağrısını şöyle dile getirdi: "Sayın Başkan; eğer Belediye meclisi bu zamma onay verirse, Metro ve Vapur ulaşımını sağlayan şirketler de aynı oranda zam yapacaktır.

İstanbul Büyükşehir'i örnek alarak size zam raporu hazırlayan bürokratlarınız, yoksa AKP zihniyeti ile 'zam yapma' yarışına mı girmekteler? AKP hükümeti Doğalgaz ve Elektriğe yüksek oranda yeni bir zam yaptı. Toplu taşıma araçları ile ulaşımını sağlayanlar da zaten dar gelirli insanlarımız. Eğer sizi de bu zamların üzerine, ESHOT taşıma üretlerine zam yaparsanız, vatandaşları ağır bir yükün altına sokacağınız muhakkaktır. İzmir’de toplu ulaşıma yapılacak zam ile; Tam bilet 1,90 TL veya 1,95 TL, öğrenci bilet ücreti ise 1TL’ye yükseltilecektir. Bir yıl önce uygulanması istenilen zammı ertelediniz. İzmirliler adına teşekkür ederiz ama şimdi de yapılması öngörülen bu zamları yerel seçimler nedeniyle yeniden ertelemeye gitme yönetimini uygulamakla değil de, yokluklar içerisinde kıvranan vatandaşları düşünerek, zam önerilerinin tamamen ortadan kaldırılması gerekir. Bunu yapmanızı; dar gelirli vatandaşlarımız adına sizden ve meclis üyelerinden rica ediyoruz.

Reklam
Reklam

Belediyecilik kar etme müessesesi değil, halka hizmet sistemidir. 'Sosyal Demokratım' diyorsunuz. Bu anlayışı çiğneterek, eğer yeni zamlara onay verirseniz, size 'Yanlış yapıyorsunuz' diyerek, zamları halkla birlikte protesto edeceğimizi bilmelisiniz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: