Demokratik Eğitimciler, Toplu Sözleşme Yasası'nın çıkmasını bekliyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, memurların referandum sürecinden bu tarafa yaklaşık 17...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, memurların referandum sürecinden bu tarafa yaklaşık 17 aydır Toplu Sözleşme Yasası'nın çıkarılmasını beklediğini söyledi.
Toplu Sözleşme Yasasının Meclis alt komisyonunda hala bekletildiğini ifade eden Avcı, “İki aydır memur maaş zammının yapılmamasında da suçlu sendikalar gösterilmekte ve memurlar manipüle edilmektedir. Oysa Meclis alt komisyonunda bekleyen yasa tasarısı memurların talep ve beklentilerine cevap verecek nitelikte değildir. Biz hükümetten İLO normlarını taşıyan bir toplu sözleşme yasası istiyoruz. Bu da yetmez; kamu işçilerine verildiği gibi memurlara da grev ve siyaset hakkı verilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.
2011 yılı sonunda hayata geçirilen 666 sayılı 'eşit işe eşit ücret' düzenlemesiyle farklı devlet kurumlarında aynı unvanla çalışan memurlar arasındaki ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiğini, fakat yeni ve daha büyük eşitsizlikleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Avcı, “666 sayılı düzenleme en çok bürokratları sevindirdi ve onlara astronomik ek ödemeler verdi. Öğretmenler ve öğretim görevlileri bu düzenlemede unutuldu. Bugün kamuda en düşük maaş alan kesim öğretmenler oldu." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz