Demokratik Kongo Cumhuriyeti Türk Yatırımcıları Çağırıyor

Maden zengini 70 milyonluk dev pazar Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden, İzmirli işadamlarına ortaklık çağrısı geldi. Büyükelçilik...

Maden zengini 70 milyonluk dev pazar Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden, İzmirli işadamlarına ortaklık çağrısı geldi. Büyükelçilik Müsteşarı Augustin Nkutun Zemba, ülkesindeki ticari fırsatları, İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) üyelerine anlattı ve yatırım çağrısında bulundu.

Dış ticaret çalışmalarının merkezine Afrika’yı konumlandıran İGİD’de düzenlenen toplantıda, Demokratik Kongo’daki ticari fırsatlar değerlendirildi. Müsteşar Zemba, Türkiye ekonomisinin sürekli gelişen performansının Afrika’da dikkatle izlendiğini, ucuz ve kaliteli Türk ürünlerinin ülkesinde rekabet şansının yüksek olduğunu ifade etti: “Afrika’daki orman varlığının neredeyse yarısı bizim ülkemizde; orman ve ağaca dayalı sanayi için önemli bir potansiyeli ifade ediyor. Zengin doğal kaynaklarımız ve hammadde varlığımız var. Bu zenginliği Türklerle birlikte değerlendirebiliriz. Kamu hizmet binaları ve altyapı yatırımları konusunda ülkemde önemli bir hareketlilik ve pazar var. İnşaat ve enerji konusunda yapılacak yatırımlarda her türlü işbirliği ve desteğe hazırız.”

Reklam
Reklam

İGİD Başkan Mehmet Timuroğlu da Afrika ülkeleriyle ticaretin son yıllarda katlanarak arttığına dikkat çekti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu da olan Timuroğlu, şunları söyledi: “Afrika, Türk ihracatçılar için yükselen yıldız niteliğinde. İzmirli işadamlarının bu trendin dışında kalmaması, son yıllarda yoğunlaştığımız Afrika’yı daha yakından tanıtmak için dernek binamızda tanıtım toplantıları düzenliyoruz. İzmirli işadamları, Afrika’ya girmekte geç kaldı. İGİD’in bu kıtaya hedef pazar olarak yoğunlaşmasının ardından her geçen gün daha fazla üyemizin ilgilendiğini görüyoruz. İzmirli KOBİ’lerin Afrika pazarına ilgisinin azalmaması için üyesi bulunduğumuz Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonuyla sık sık bölgeye gidiyor, Afrikalı işadamı heyetlerini de İzmir’de ağırlıyoruz. Hedefimiz, daha çok İzmirli işadamını Afrika pazarına taşımak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: