Demokratik Kongo'dan İzmir'e EXPO Desteği

İZMİR (A.A) - İzmir'in adaylığına Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden destek geldi.

İZMİR (A.A) - İzmir'in adaylığına Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden destek geldi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan (EBSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Delegesi Nzemba Aimee Nzeba Kabamba, EXPO 2020 için ülkesinin oyunu İzmir'e vereceğini bildirdi.

EBSO'yu ziyaret eden Kabamba, ülkelerinde altyapı ve inşaat çalışmaları ile sanayileşmeye büyük önem verdiklerini söyleyerek, Türk sanayicileri yatırıma davet etti.

Sağlık konusunun Afrika ve ülkesi için büyük önem taşıdığını kaydeden BIE Delegesi Kabamba, "Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir MR cihazı bile yok. Hastanelerimizde hayati öneme sahip tetkik ve tedavileri yapmakta güçlük çekiyoruz. Sağlık konusunu önemsediğimiz için sizi destekliyoruz ayrıca" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Bayram

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: