‘Demokratik sol kültürü iktidara taşımak için çalışmak zorundayız’

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Demokratik sol kültürü yaşatarak tekrar iktidara taşımak için gece gündüz...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Demokratik sol kültürü yaşatarak tekrar iktidara taşımak için gece gündüz çalışmak zorundayız.” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin 26. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Türker mesajında, “Partimiz, 12 Eylül darbesinden sonra ülkemizde özgürlük ve demokrasi için emek vermiş, çalışanların hak mücadelesinden doğmuştur. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen 26 yıl içerisinde partimiz halkımızın güvenini kazanmış, üç defa iktidar olmuştur.” ifadelerine yer verdi. Demokratik Sol Parti’nin hükümette bulunduğu süre içerisinde Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına ülke ve halk çıkarları doğrultusunda çözüm aradığını kaydeden Türker, şunları ifade etti: “Bugün Türkiye ekonomisi, dünyadaki ekonomik krizlerden beklendiği kadar darbe almıyorsa, bunun nedeni DSP’nin iktidardayken hazırladığı yasal düzenlemeler ve ekonomi alanında tesis ettiği sağlam altyapıdır.”

Reklam
Reklam

DSP iktidarda olduğu dönemde, Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘bölge merkezli dış politika’ yaklaşımını çağa uyarlayarak uyguladığını ifade eden Türker, “Komşularımızla Türkiye arasında sorun yaşanmamıştır. Hatta DSP bu politika uyarınca Irak’ın yabancı güçler tarafından işgal edilmesine karşı çıkmış, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için bu duruşunu bozmamış ve bedelini iktidardan uzaklaştırılarak ödemiş bir partidir.” diye belirtti.

DSP’nin iktidarda olduğu dönemde terörün bitirildiğini kaydeden Türker, mesajında şu görüşlere yer verdi: “OHAL kaldırılmış, halkımız barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği huzurlu bir ülke ortamına kavuşturulmuştur. DSP iktidardayken, dürüst yönetim anlayışı egemen kılınmış, vatandaşlarımız arasında ayrım yapılmamış, yandaşlar kayırılmamıştır. DSP’nin iktidarda ve Parlamento’da olmadığı bu günlerde Türkiye’nin büyük bir arayış içerisinde olduğunu görmekteyiz. Aranan, DSP’nin Bülent Ecevit tarafından konulan ilkeleri, felsefesi ve doğrultu tutarlılığı ile egemen kıldığı devlet yönetimidir. Bizler bu nedenle demokratik sol kültürü yaşatarak tekrar iktidara taşımak için gece gündüz çalışmak zorundayız. Çünkü demokratik sol güç kazandıkça Türkiye’de halk, dünyada da Türkiye güçlenecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz