Demokratikleşme Paketi

DENİZLİ (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamuda başörtüsü özgürlüğünün resmi olarak başlamasının bir milat olduğunu söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamuda başörtüsü özgürlüğünün resmi olarak başlamasının bir milat olduğunu söyledi. Tonbul, Memur-Sen Denizli İl Temsilciliği'nin açılışında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in sadece ücreti düşünen bir sendika olmadığını söyledi. Tonbul, "Görevi gereği elbette üyelerinin hak ve menfaatlerini düşünen bir sendika ama bunun yanında değerler sendikası dediğimiz, kurucu önderimiz Mehmet Akif İnan Bey'in kurmuş olduğu bu yolda değerlerimize sahip çıkarak bunu göstereceğiz. Üç-beş kişi ile başlayan bu hareket bugün çığ gibi büyüdü, 707 bin üyesi var. Önümüzdeki yıl 1 milyonu bulacaktır inşallah" diye konuştu. Memur-Sen olarak her zaman, her yerde mazlumun yanında olduklarına dikkati çeken Tonbul, şunları söyledi: "Dün Filistin'de, Arakan'da, Myanmar'da, Somali'deydik, bugün Mısır'dayız. Önümüzdeki günlerde Mısır direnişinin 100. günü nedeniyle Genç Memur-Sen'inimizin başlatacağı bir yürüyüş hareketi var. Genç Memur-Sen ve diğer arkadaşlarımız dünyadaki ve Mısır'daki özellikle de ülkemizdeki Sisi ve Sisi dostlarını uyaracaklar. Denizli'deki arkadaşlarımızın da onlara Rabia işareti ile yürümelerini istiyoruz." Toplumun istekleri doğrultusunda hareket edenlerin, değil 10 yıl, 100 yıl iktidarda kalacaklarını dile getiren Tonbul, "Mutluyuz, 12 milyon 300 bin imzanın sonuçları bugünlerde alındı, Allah'a şükürler olsun, bunu yapanlara teşekkür ediyoruz. Kamuda başörtüsü özgürlüğü bundan sonra başladı. Okullarda biz zaten 18 Mart itibarıyla başlatmıştık bunu fiili olarak, bunun resmi olarak da başlaması, bizim için bir milat" dedi. Tonbul, bundan sonra ülkenin daha demokratik bir ülke haline geleceğini ve Demokratikleşme Paketi'ne olumlu baktıkların kaydetti. Anayasa referandumunda "yetmez ama evet" dedikleri gibi bu paketi de "yetmez, eksik" olarak gördüklerini belirten Tonbul, şunları söyledi: "İnşallah önümüzdeki dönemde bu eksiklikler de tamamlanarak ülkemizin doğundan batısından, bütün inanç gruplarını kucaklayan bir paket daha çıkır, ülkemiz batı normlarında demokratik bir ülke seviyesine gelir. Bunda da Memur-Sen'in kaçınılmaz bir katkısı var, biz bu katkıyı vermeye devam edeceğiz." Topraklık Mahallesi'ndeki Memur-Sen Denizli İl Temsilciliği binasının açılışına, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve diğer protokol üyeleri ile sendika üyesi memurlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: