Demre'de "Geçmişten Geleceğe Eski Eşyalar Sergisi' açıldı(Fotoğraflı

Demre'de Anka İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerince "Geçmişten Geleceğe Eski Eşyalar Sergisi" açıldı.

Demre'de Anka İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerince "Geçmişten Geleceğe Eski Eşyalar Sergisi" açıldı.

Okul binasındaki sergide okul öğretmen ve öğrencilerince Demre ve Kaş ilçelerinn köylerinde köy ve mahalle muhtarları ve imamların yardımıyla topladıkları 50 yıl civarında geçmişi olan 300'e yakın gramofon, tırmık, yayık, pulluk, daktilo gibi araç gereçler bulunuyor.

Serginin açılışına Demre Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen İlkay Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Reklam
Reklam

Okul müdürü Emin Değirmencioğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiyi öğrencilerin geçmişte kullanılan eşyaların neler olduğu ve nelerden yapıldığını öğrenmesi amacıyla açtıklarını belirterek, öğrencilerin kültürlerine sahip çıkarak geçmişlerini hatırlamalarının önemli olduğunu söyledi.

Sergi 10 gün süresince gezilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz