Denemeç: Başbakan’ın temposunu düşürmesini biz de istiyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın biraz...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın biraz temposunu düşürmesini kendilerinin de istediğini belirtti.
TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Denemeç, gündemi değerlendirirken muhalefete yönelik eleştirilerde de bulundu. Başbakan’ın sağlığı ile ilgili Denemeç, “Sayın Başbakan bizi ve Türkiye’yi öyle yoğun bir tempoda çalışmaya alıştırdı ki, birazcık geride durması bir anda ‘ne oluyoruz’ dedirtti. Bu süreçte temposunu birazcık düşürmesini biz de istiyoruz, doktorları da tavsiye ediyor. Bir iki hafta, bir ay sonra eski temposuna rahatlıkla gelir.” dedi.
Fransa'nın sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasa teklifini son ana kadar götürüp, sonra Meclis'ten geçirmeyeceklerini ifade eden Denemeç, “Marjinal Ermeni oylarını alabilmek için atmadıkları takla kalmıyor. En ufak oyun hesabını yapıyorlar. 22 Aralık’ta geçerse Türkiye – Fransa ilişkileri çok kötü bir noktaya gelecek. Ama ben geçeceği kanaatinde değilim. Çünkü her ikisi de aynı ata oynuyor. Son ana kadar götürecekler ondan sonra geçmeyecek.” diye konuştu.
Hiçbir Kürt'e Zerdüşt demediklerini de ifade eden Denemeç, "Biz sadece 'Örgütün tepe noktasında Zerdüştlüğün propagandası yapılıyor' dedik. İnsanlar neye inanıyorsa odur zaten. İnsanların inancını, fikirlerini yargılamak bize düşmez.” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Denemeç, “Referandumda Cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi diye halka sorulmuştur. Vatandaşın yüzde 69’u Cumhurbaşkanı’nı ben seçerim dedi. Böyle bir resim var. Akan suyun önüne engel konmaya çalışılıyor. Vatandaşın neredeyse yüzde 70’lik iradesine karşı nasıl öyle değil böyle dersiniz? Bunu anlamadıkları için iktidar olamıyorlar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz