Denetim çalışmaları devam ediyor

BAĞDAT (İHA) - Irak'taki BM silah denetçileri, kitle imha silahları iddialarını araştırdıkları 32. günde şüpheli alanları incelemeyi sürdürüyor.

Enformasyon Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bir füze uzman ekibinin, başkent Bağdat'ın 10 kilometre kuzeyindeki El Mansur şirketi ile Bağdat'ın yaklaşık 40 kilometre güneyindeki El Yussifiya yakınlarında bulunan El Mamun fabrikasına gittiği belirtildi. Bir biyolog ekibinin ise başkentte bulunan bir tıp araştırma merkezini, diğer ekibin ise yine başkentte bulunan İbni Sina araştırma merkezini ziyaret ettiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kimya uzmanları, Bağdat'ın kuzey köşesindeki bir petrol araştırma ve geliştirme merkezi ile başkentin merkezindeki Saab mühendislik ve inşaat firmasını inceledi, nükleer uzman ekibi ise Bağdat'ın kuzey kesimindeki Abi Yunus merkezini denetledi. Ekipler, daha sonra açıklanmayan bir yere gitmek üzere batıya doğru hareket etti.
Birleşmiş Milletler Silah Denetim Komisyonu (UNMOVIC) ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) uzmanları, 4 yıllık bir aradan sonra 27 Kasım'da silah denetlemelerine başladılar.