Denetimli Serbestlik Sayesinde Iş Sahibi Oldu

İzmir'de Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında tahliye edilen 31 yaşındaki Hazım Orhan Dinç, okulda çalışarak cezasını...

İzmir'de Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında tahliye edilen 31 yaşındaki Hazım Orhan Dinç, okulda çalışarak cezasını tamamladı. Çalışmasından memnun olan okul yönetimi, cezası bittikten sonra genci tekrar çağırarak iş teklifinde bulundu. Kabul ederek çalışmaya başlayan Dinç, insanlara bakışının değiştiğini anlattı.

Kendisine bu imkanı sunan herkese teşekkür ederek, "Hiçbir kader mahkumu arkadaşım, insanlardan uzaklaştığını düşünmesin. Denetimli serbestlik sayesinde sunulan imkanlar değerlendirilsin." dedi.

Reklam
Reklam

2012 yılında karıştığı bir trafik kazasında bir yayanın yaralanmasına sebep olan Dinç, açılan davada çarptırıldığı 5 bin TL para cezasını ödeyemeyince hapse girdi. İşsiz ve hazırda birikimi olmadığını belirterek, "Yaralanmalı trafik kazasının ardından para cezasını ödeyemedim, 8 ay 20 günlük hapis cezasına döndü. Bunun 2 ayını Buca ve Foça'da yattım. Daha sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye olarak, bir okulda cezamı tamamlamak için görevlendirildim." şeklinde konuştu.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından cezasını tamamlamak için okula çalışmaya gönderilen Hazım Orhan Dinç, verilen bütün işleri özveriyle yaparak herkesin gözüne girmeyi başardı. 69 gün boyunca 08.00-12.00 saatleri arasında çalışarak cezasını tamamlayan Dinç, "Çalışmaya başladığımdan beri işimi doğru düzgün yapmaya gayret ettim. Ne iş verdilerse elimden geleni yaptım. Amacım, cezamı bitirip gitmekten ziyade hizmet vermekti." dedi.

Bornova ilçesi Altındağ semtindeki okulda tamamladığı cezasının ardından tutukluluk hali tamamen ortadan kalkan Dinç, iş aramaya başladı. 9 ve 11 yaşlarında 2 kız çocuğu babası olan Dinç, kısa bir süre sonra okul yönetimi tarafından çağrıldı. Kendisinden memnun kaldıklarını belirten yönetim, sigortalı iş teklifinde bulundu. Bu talep karşısında mutluluğunu gizleyemediğini anlatan Dinç, "Toplumdan uzaklaştığımı düşünüyordum. Bu teklif karşısında duygularım çok değişti. Bu demek değil ki dışarı çıktığımızda toplum bizi dışlayacak. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sayesinde iş bulma imkanlarımız kolaylaşıyor, kendimizi topluma kabul ettirebiliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hazım Orhan Dinç'ten çok memnun kaldıkları için tekrar çalışmaya karar verdiklerini bildiren okul yönetimi ise şunları kaydetti: "Çalışma düzeni ve disiplininden çok memnun kaldık. Verilen işler, zamanında ve uyarılmadan yapıldı. O yüzden böyle birini bulmuşken kaybetmek istemedik. Cezası bitince tekrar çalışmasını talep ettik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: