Denetimli Serbestlik Uygulaması-Akşehir Cezaevi'ndeki 35 hükümlü tahliye edildi

Konya'nın Akşehir ilçesindeki Cezaevi'nde kalan 35 hükümlü Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanarak tahliye edildi.

Konya'nın Akşehir ilçesindeki Cezaevi'nde kalan 35 hükümlü Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanarak tahliye edildi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 kişinin Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye olduktan sonra Akşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne yasal süresi içinde müracaatta bulunduğunu bildirdi.

Bu kişilerin başıboş bırakılmadığını, her kişi için özelliklerine uygun özel Denetim Planı hazırlandığını belirten İrcal, bu kişilerden 19'unun ücretsiz olarak kamu kuruluşlarında günde 4 saatten az olmamak üzere kamu hizmeti vereceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Tüm salıverilenlerin kolluk kuvvetlerine ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne her gün başvurmak suretiyle imza atacağına dikkati çeken İrcal, şunları kaydetti:

"Ceza İnfaz Kurumları'ndan salıverilen kişilerden umutluyum. Düzenli ve dikkatli davranacaklarını düşünüyorum. Hükümlülere çok büyük fırsat verildi. Olumlu sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz. Bu uygulama kesinlikle bir af değil. Uygulama ile birlikte Ceza İnfaz Kurumları'nın asayişini sağlamada kolaylıklar olacak. Yine hükümlüler, topluma daha kolay adapte olacaklar ve hükümlüler denetime tabi tutularak kamu hizmeti, kolluğa her gün imza, gerektiği takdirde konuttan çıkmama yükümlülükleri verilerek, bireysel ve grup çalışmalarına katılacaklar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: