Denge Hukuk Derneği, kadına şiddeti kınadı

Gümüşhane Bayburt Denge Hukuk Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Melek Genç Taştan, son zamanlarda yaşanan kadına...

Gümüşhane Bayburt Denge Hukuk Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Melek Genç Taştan, son zamanlarda yaşanan kadına şiddet olaylarını ve töre cinayetlerini kınadıklarını söyledi.

Avukat Taştan, açıklamasında, kadına şiddetin yıllardır Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Taştan, bu olayların önüne bir türlü geçilemediğini belirtti. Bu tür olaylarda sadece kadın değil, çocukların da mağdur olduğunu ifade eden Taştan, “21. yüzyılda kadınların, sırf kadın olmalarından dolayı işkenceye maruz kalmaları, sözde aile meclislerinin bir kararla onların hayatlarını ellerinden alabilme hakkını kendilerinde görmeleri anlaşılabilir bir şey değildir, vicdanlarına sığmamaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Konunun sosyal, kültürel, maddi ve hukuki açıdan birçok boyutu olduğunu dile getiren Taştan, “Hukuki alanda gerek devletin gerekse güvenlik güçlerinin daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Olay gerçekleşmeden tedbir almak şüphesiz daha önemlidir. Şikâyetçi kadını ve çocuklarını korumak şarttır. Olayın gerçekleşmesi halinde ise sanığın en ağır ceza ile cezalandırılması, indirimlerden yararlandırılmaması, bilakis artırım yaptırılması, cezaların caydırıcı olması açısından önemli ve gereklidir. Toplumun da bu olaylar karşısında sessiz kalmaması gerektiği gibi; mağdur edilen kadınlara da kucak açması, destek olması gerekmektedir. Eşiyle problem yaşayan kadınların elinden tutulması, kalacak yer ve iş olanaklarının, çocuklarının ve kendi eğitiminin sağlanması lazım. Dernek olarak, bu meseleye duyarlı ve kadınlarımızın yanında olduğumuzu ifade ediyor, bu olayların tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz