Dengir Mir Mehmet Fırat CHP'ye yüklendi

ADIYAMAN (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, türban tartışmaları ve son günlerde düzenlenen Ergenekon ve El Kaide operasyonlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Adıyaman'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, türban tartışmalarında CHP'ye yüklenerek MHP'nin müspet bir parti olduğunu kaydetti. CHP'nin kuruluşundan bugüne suni gündemler oluşturarak toplum arasına nifak soktuğunu öne süren Fırat, "CHP'nin türban konusundaki tepkisini çok fazla ciddiye almamak lazım. Ne yaparsanız yapın CHP tepki gösterir. Aslında adları niye CHP, hayret ediyorum. İsmini 'Tepki Partisi' diye koysalardı daha güzel olurdu. Türkiye'de bir sürü suni problem var. Maalesef Türkiye'nin önünü bunlar bugüne kadar kapattı. Türkiye'de türban meselesi, Alevi-Sünni meselesi, Kürt meselesi var. Bu meseleler maalesef Türkiye'nin önünü kesiyor ve Türkiye gücünü bu konulara harcıyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Problemleri çözmek için çalışmalar başlatıldığını kaydeden Fırat, "Bir kere toplumsal gerginlikleri ortadan kaldıracak her türlü tedbiri almak ve Türkiye'nin önünü açıp asıl gücünün halkın özgürlüğünün ve bunun ötesinde refahının artırılması için sarf edilmesini sağlamak durumundayız. Biz bu problemleri hallediyoruz. Ümit ediyoruz ki çok kısa bir sürede benim söylediğim sorunların hemen hemen hepsini çözeceğiz ve bu sorunlara el atmış durumundayız. Birileri bunların üstünden nemalanmak istiyor. Çünkü başka söyleyecekleri bir şey yok. Cumhuriyet Halk Partisi, zaten kuruluşundan bu yana hep problemlerle suni meseleler oluşturarak, toplum arasına nifak sokarak bir noktaya kadar gelmiştir. MHP muhafazakar bir parti ve onların tavırlarına müspet bakmak zorundayız. CHP'nin de türban konusuna fazla karşı çıkacağı kanısında değilim" şeklinde konuştu.

Türban serbestliğinin sadece üniversiteleri kapsadığını, ilköğretim ve ortaöğretimde böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Fırat, bunu kamuoyuna yanlış aktaranların rüya gördüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, son günlerde gündemin önemli konularından olan Ergenekon ve El Kaide operasyonlarıyla ilgili olarak, "Türkiye hukuk devleti olmak zorunda ve bu yolda ciddi adımlar atıyor. Devlet hukuk içerisinde devlet olma yolunda çaba harcıyor. Operasyonlar nereye kadar giderse gideriz. Hukuk dışına çıkan kim olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun hukuk tarafından sorguya çekilecek ve gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı.