DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: "2012 Yılının Ekim Ayında DENİB Tarafından Kayda Alınan Ihracat Yüzde 2,7 Oranında Artış Ile 156 Milyon Dolar Düzeyine Ulaştı"

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, 2012 yılının Ekim ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 2,7

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, 2012 yılının Ekim ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 2,7 oranında artış ile 156 milyon dolar düzeyine ulaştığını bildirdi.

Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ekim ayı ihracat rakamının 11,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, istatistiksel olarak yüzde 0,2 oranında bir gerileme ortaya çıktığına, ama burada altı çizilmesi gereken önemli bir noktanın Kurban Bayramı tatilinin ekim ayına rastlaması olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Son dönemde ihracattaki iyileşme trendinin devam ettiğini fakat işgünü eksikliğinden dolayı görünürde görece bir azalma olduğunu ifade eden Kocasert, "Açıkçası, yılın son iki ayına dönük beklentiler de olumlu" dedi.

DENİB tarafından kayda alınan ihracatın Ocak-Ekim 2012 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 oranında artış ile 1 milyar 476 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Kocasert açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"2012 yılının Ekim ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 2,7 oranında artış ile 156 milyon dolar düzeyine ulaştı. Bu artış oranlarını değerlendirirken de bayram tatilini göz önünde tutmakta yarar var.

Daha dengeli ve sağlıklı büyüme oranlarını hedefliyorsak ihracata dönük politikaları birinci sıraya koymak zorundayız. Ülkemiz ekonomisinin dünyanın birçok ekonomisinden pozitif yönlü ayrışmaya devam ettiği ortada. Avrupa ve ABD'deki sıkıntılar devam ediyor. İhracatçımız alternatif pazarlara yönelerek çalışmaya devam edebiliyor. Ülkemizin pozitif yönlü ayrışması, yatırım yapmak isteyen yabancıların da dikkatini çekiyor doğal olarak. Kredi derecelendirme kuruluşlarının önümüzdeki dönemde Türkiye'nin notunu artıracağına yönelik beklentiler oluştuğunu ifade etmek isterim. Türkiye ihracatta rekabet gücünü korumak istiyorsa rekabetçi bir kur politikasını da belirlemek zorunda. Merkez Bankası'nın faiz politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğine ve politika faiz oranlarında indirime gitmesi gerektiğine inanıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: