Deniz: "en Büyük Çevreci Hurdacı Esnafıdır"

Adana Eski Makine ve Hurdacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz, doğanın eritemediği, çürütemediği...

Adana Eski Makine ve Hurdacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz, doğanın eritemediği, çürütemediği maddeleri toplayıp ekonomiye kazandırdıklarını belirterek, "En büyük çevreci hurdacı esnafıdır” dedi.

Deniz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti.

Hurdacı esnafının geri dönüşüm hizmeti yaparak ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağladığını belirten Deniz, “Bizim mesleğimizin okulu yok. Diploması da yok. Adana çok göç alıyor. Emekli olan, işinden ayrılan, işsiz kalan hurdacılık yapıyor. 10 binin üzerinde bu işten ekmek yiyen insan var. Bizim mesleğimiz geri dönüşümcülük. Eskisi olmayanın yenisi olmaz. Yıllardır doğanın eritemediği, çürütemediği maddeleri topluyor, ekonomiye kazandırıyoruz. Bizler Bağ-Kur’luyuz. Prim yatırıyor, büyük vergiler ödüyoruz. En büyük çevreci hurdacı esnafıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Çınar da, hurdacı esnafının çalışmalarıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını, bunun da göz ardı edilemeyeceğini belirtirken, “Hurdacı esnafı, ülkemiz için ulvi bir görev yapıyor. Sizler gerçekte geri dönüşüm hizmeti veriyorsunuz. Sizlerin topladığı atıkların, ekonomiye katkısı çok büyük. Bugün İskenderun’da Ortadoğu’nun en büyük demir çelik üretim ve işleme fabrikaları kuruldu. Ağırlık üzerine kurulu bu sektörde, taşıma maliyetlerini de en aza indirmek lazım. Eskiden atıklar İstanbul’a giderken, bugün bölgedeki fabrikalara gitmesi güzel bir gelişme. Fabrikalara mesafe kısaldıkça sizlerin kazancı artacaktır. Çok şükür, millet kazandıkça devlet, devlet kazandıkça millet zengin oluyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: